Leoš Paclík: Bývalý příteli Hašku, mlčte už!

06.10.2020 10:04

Jsou to již dva roky, co jsem já a stejně tak další tisíce a tisíce členů, opustil řady České strany sociálně demokratické. Důvodů byla celá řada. Nekonečné klientelistické manýry uvnitř strany, naprosto nedemokratické volby na všech úrovních, mizerná a nekoncepční práce na volebních programech a v neposlední řadě zvolení naprosto nezajímavého předsedy Jana Hamáčka.

Leoš Paclík: Bývalý příteli Hašku, mlčte už!
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Poslední roky kdysi nejsilnější levicová strana upadá a upadá, skvělé odborné zázemí se rozpadlo a finanční situace je katastrofální. Stranu ovládli čekatelé na politická koryta z řad MSD – Mladých sociálních demokratů. 
 

Anketa

Kdo je skutečným vítězem krajských voleb?

95%
2%
2%
hlasovalo: 10960 lidí
 
Chci dnes však reagovat na rozhovor iDnes.cz, s volebním manažerem Michalem Haškem, protože tolik hlouposti, naivity a v neposlední řadě drzosti jsem v podobném rozhovoru dlouho nenašel. Kdysi hvězda ČSSD, která od svého velkého vítězství v roce 2008 už jen padala a padala, se rozhodla obhajovat a analyzovat další potupný výsledek v krajských a senátních volbách. Mluvit o nadechnutí se, může skutečně jen duševně nemocný člověk, je to zřejmě termín, který má nahradit tolik oblíbené v řadách ČSSD, odrazit se ode dna. Ne, milý pane Hašku, toto není, ani jedno ani druhé, to je stále ta samá klinická smrt, ve které se sociální demokracie nachází od posledních velkých voleb.
 
 
Politiku tvoří lidé, jejich postoje, názory, jejich příběhy. Ruku na srdce, má současný předseda Jan Hamáček příběh, který může voliče zaujmout? Máte pocit, že tento bývalý mladý sociální demokrat má charizma? Nemá ani jedno, ani druhé, předsedou se stal jen díky vnitrostranickým kšeftům. Takových to nezajímavých Hamáčků má díky vnitrostranickým kšeftům strana celou řadu, Dolínek, Poche, Kaucký, Landa, Petříček i tolik protěžovaný Karel Březina (kdepak je mu konec). Co myslíte, kdo z těchto politiků ČSSD, bude v příštích volbách pro voliče zajímavý = volitelný? 
 
 
To víte, každá hra má svá pravidla, pakliže dlouhodobě docházelo k řízené personální politice hrstkou kmotrů uvnitř strany, kdy se na zásadní posty uvnitř strany prosazovali hodné loutky, bez vize charizma a alespoň špetky vůdcovství, nemá dnes ČSSD voliče kým oslovit. Sám nevěříte tomu, že díky červenému svetru ministra Hamáčka se ČSSD totálně nepropadla na samotné dno, znova to zopakuji, ČSSD je stále na samém dně. Mluvíte cosi o sebereflexi, prosím, začněte u sebe, rezignujte, stejně tak by mělo rezignovat celé vedení ČSSD. Problém je, že strana už nemá nikoho, kdo tyto lidi nahradí. Bez ohledu je předseda vždy hlavním nositelem myšlenek a tváří politické strany v jakýchkoliv volbách.
 

Anketa

Podporujete opatření proti covidu-19 činěná Romanem Prymulou?

55%
38%
hlasovalo: 24303 lidí
 
Je mi líto všech slušných sociálních demokratů, kteří znechuceně opustili stranu, kde je analýza tohoto stavu? Je mi líto všech podporovatelů strany, kteří se dnes musí dívat na neschopné vedení této strany, které v nedávné minulosti naprosto ignorovalo názor členské základny.
 
ČSSD míří opět do opozice, tato role je nevděčná, často špatně uchopitelná, nedoceněná. Jako by se člověk vždy vracel na start závodu a doufal, že příště cílem proběhne jako první, nebo to soupeř prostě vzdá. Budu doufat, že se v řadách ČSSD najdou lidé, kteří ustojí současný stav, najdou opět témata a nabídnou osobnosti zajímavé pro moderního levicového voliče. Vedle toho budu doufat, že lidé, kteří jsou za současný stav přímo odpovědni, Českou stranu sociálně demokratickou navždy opustí.
 
Leoš Paclík 
(bývalý člen KVV, OVV, zastupitel  a dlouholetý předseda MO Vysočany Praha 9)
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…