Lubomír Man: Karoch (být na místě Neymara), by si ten pláč nechal do šatny

24.06.2018 7:38

Jako kdyby v ČT probíhala soutěž o to, který z jejích návštěvníků dokáže pronést ještě větší pitomost, než byla ta, jež až dosud vedla pořadí.

Lubomír Man: Karoch (být na místě Neymara), by si ten pláč nechal do šatny
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

V pátek odpoledne zasáhl do tohoto zarputilého klání i fotbalový odborník a bývalý fotbalový hráč Karoch, když v pražském studiu pronášel odborný posudek na právě skončený zápas Brazílie v. Kostarika na MS v Rusku.

A to jako vždy s kamennou tváří, nadmíru rychlým jazykem a ornamentálními pohyby rukou. které měly slovo odborníkem řečené umocňovat a snad i esteticky povyšovat. Nic světoborného jsme se jinak z jeho referátu nedověděli, ale protože se s takovým výsledkem při podobných pozápasových potlaších v podstatě počítá, probíhalo vše podle už zaběhaného mustru, a to až do okamžiku, kdy padla otázka, co odborník říká na srdceryvný pláč brazilské hvězdy Neymara po skončeném zápase.

Což byl moment, kdy se normální průběh pozápasové debaty právě měnil v součást soutěže o nejvýraznější hloupost z ČT kdy vysílanou. Odborný spolupracovník sportovní redakce ČT tuto otázku zodpověděl totiž asi takto: Neymar si ten pláč na hřišti mohl odpustit. Ale dobrá, když už plače rád, mohl s tím přece počkat až do šatny. Jenže, samozřejmě, tam by ho plakat svět neviděl. A tak se rozplakal ještě na hřišti.

Svatá boží prostoto. Cožpak Karoch neviděl, v jak děsivé situaci se celé národní mužstvo Brazílie s Neymarem v čele po remízovém zahajovacím utkání 1:1 se Švýcarskem a po stejně remízovém stavu 0:0 v 90 minutě zápasu pátečního s Kostarikou nacházelo? Kdyby takto remízově zápas skutečně skončil, stali by se brazilští hráči, a hvězda Neymar především, ve vlasti stejnými psanci, jakými se stali hráči maďarští po finálové prohře s mužstvem západního Německa v roce 1954.

Tato hrozba totálního zatracení vlastním národem šla s brazilskými hráči i do šesti minut nastavení, čtyři minuty tého nastavené hry už uplynuly bez dosažení kýžené branky, a peklo hlubší, než v těch vteřinách stravovalo mysl i vyčerpaná těla brazilských hráčů, si nejspíš představit nedokážeme.

A právě v tom okamžiku, kdy i minuty nastavené hry spěly ke své poslední vteřině a kdy už v hlavách brazilských hráčů zmírala i naděje nejposlednější, se stal zázrak, když se jeden z nejmladších brazilských hráčů Coutinho protáhl klubkem kostarických obránců a holení poslal míč do sítě kostarické branky.

Celý obrovský stadion v ten okamžik vybuchl nadšením a tma a peklo v hlavách brazilských hráčů letěly náhle kamsi vzhůru přeměněné už v oslňující zář a nebe široké a vysoké, jak ještě nikdy nebylo. A hráč Neymar, který jako kapitán a nejvýraznější naděje mužstva prožíval tuhle závratnou proměnu nejintenzivněji, náhle ucítil, jak se mu do očí tlačí slzy, styděl se za ně, a tak si sedl na trávník a plačící tvář si přikryl rukama.

Jak si, proboha živého, pane Karochu, představujete možnost, že by si Neymar tenhle pláč, vytrysklý ze vteřinové srážky nejhlubšího zoufalství s nejmocnějším výtryskem nejomamnějšího štěstí, mohl odložit do kapsy trenýrek a rozbalit jej až v šatně?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…