Lubomír Man: Petříček nanejvýš rozezlen

20.04.2020 7:33

Tohle si moskalové odskáčí, takto se náš velký a kulturní český národ nenechá urážet od národa tak nanicovatého, podřadného a ničemného, jako je tenhle ruský pronárod, o kterém nikdo neví, odkud se na kontinentu vůbec vzal a odkud to vlastně do svých současných hranic přitáhl, a dnes není ničím jiným než jen zdrojem neklidu, pobouření a odporu v celém dříve tak klidném a pokojném evropském prostoru.

Lubomír Man: Petříček nanejvýš rozezlen
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Představte si tu drzost a krev vám vystydne v žilách. Jacísi příšerní ruští zlotřilci, které se lidská přirozenost vzpírá nazvat lidmi, přitáhli v pátek večer k výsostnému území českého konzulátu v Petrohradě a prý v odpověď na naprosto mírově, pokojně a slušně provedené vynesení sochy ruského maršála Koněva z pražského náměstí Interbrigadistů, si zde dovolili vyjadřovat proti tomuto svrchovanému rozhodnutí radních Prahy 6 svůj nesouhlas a dokonce, promiňte, ale slova se při konstatování toho činu až příčí v hrdle, zapálili zde, před budovou našeho mocného státu, dýmovnici. Ve zprávách světových agentur k tomuto činu se neuvádí, jak byla dýmovnice velká, ale dá se předpokládat, že dýmila dost.

Je přirozené, že proti činu tak zvrácenému, který co do ničemnosti a podlosti nemá v dějinách mezinárodních styků ani nejpřibližnější paralelu, česká diplomacie na čele se svým ministrem Petříčkem okamžitě reagovala a poslala ruskému ministerstvu zahraničí svoji nótu, vyjadřující své pobouření nad skutečností, že ruská policie český zastupitelský úřad o řešení situace neinformovala.

Lze si totiž představit jako jistotu zaručenou, že když se 14 dní předtím začali dělníci s kladivy, krumpáči a lany v Praze 6 sápat na sochu ruského maršála, neměla česká policie v tom okamžiku na programu nic jiného, než že okamžitě volala ruskému velvyslanectví v Praze o tom, co se děje, a vyděšená až do morku všech svých nejvyšších představitelů je žádala o řešení situace.

Pokud tomu tak ovšem nebylo, pak jde o přirozený rozdíl mezi tím, jak se jedná a jak je jednáno se státem velkým a významným, jako je Česko, a státem tak nicotným, nepatrným a navíc ještě i zlotřilým, jako je Rusko.

Velikost ministra Petříčka pak aspoň já pro sebe vidím v tom, že si je tohoto rozdílu neustále plně vědom a uplatňuje jej ze všech evropských a snad i světových politiků daleko nejrasantněji.

Sláva mu!

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…