Lubomír Man: Washington vytvořil čínsko-ruskou alianci

23.12.2014 16:45

Jestliže to bude ruská strana potřebovat, nabídneme jí veškerou možnou pomoc, říká čínský ministr zahraničí. Paul Craig Roberts k tomu říká, že čínsko-ruskou alianci vytvořil Washington.

Lubomír Man: Washington vytvořil čínsko-ruskou alianci
Foto: Miller Nagan
Popisek: Čína, ilustrační foto

Čína věří, že Rusko bude schopno překonat své současné ekonomické problémy a je připravena poskytnout mu jakoukoli pomoc, bude-li ji potřebovat. Čínský ministr zahraničí Wang Yi to prohlásil v nedělním interview s hongkongskou televizi Fenyhuang a dodal: „Věříme, že Rusko má jak možnosti, tak znalosti k překonání svých současných ekonomických problémů. Čínsko-ruské vztahy strategického partnerství jsou na vysoké úrovni a my budeme svému příteli vždy pomáhat. Jestliže to bude ruská strana potřebovat, nabídneme jí veškerou možnou podporu, kterou máme k dispozici.“ Vyjádření se neobešlo bez jízlivého komentáře náměstka ministra financí v někdejší Reaganově vládě Paul Craig Robertse: „Washingtonským hlupákům se podařilo vytvořit čínsko-ruskou alianci!.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

10:14 Zbyněk Fiala: Česká věda potřebuje reformu jako prase drbání

O směřování univerzit rozhodují pouze zaměstnanci a studenti v akademických senátech, nikoliv správn…