Marcel Winter: Vietnam vyzval v OSN k ukončení konfliktu a chce přispět k obnově Ukrajiny

18.11.2022 17:58 | Komentář

Na 11. mimořádném zasedání Valného shromáždění OSN Vietnam vyzval k ukončení konfliktu na Ukrajině a oznámil, že je ochoten přispět k rekonstrukci a obnově Ukrajiny.

Marcel Winter: Vietnam vyzval v OSN k ukončení konfliktu a chce přispět k obnově Ukrajiny
Foto: archiv MW
Popisek: Marcel Winter

Velvyslanec Vietnamu v OSN Dang Hoang Giang ve svém projevu uvedl: "Vietnam, který zažil desítky let trvající boje za národní nezávislost a ochranu nezávislosti, si je hluboce vědom důležitosti překonání válečných důsledků pro rekonstrukci země, udržování míru a stabilizaci života lidí."

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí

Velvyslanec Vietnamu v OSN Dang Hoang Giang zdůraznil, že je potřeba přikládat nejvyšší prioritu k ukončení konfliktu, obnovení míru, ochraně bezpečnosti civilistů a všech zařízení infrastruktury na Ukrajině. Oznámil také, že Vietnam je ochoten aktivně přispět k diplomatickému procesu a k rekonstrukci i obnově Ukrajiny.

11. mimořádné zasedání Valného shromáždění OSN přijalo text s názvem "Podpora nápravy a odškodnění za agresi proti Ukrajině".  

O 98 milionový Vietnam je ve světě velký zájem a proto navštěvuje Vietnam jedna oficiální zahraniční státní návštěva za druhou. Od 31. října do 3.listopadu navštívili Vietnam dánský korunní princ Frederik a dánská korunní princezna Mary Elizabeth. Ve dnech 13. a 14. listopadu navštívil Vietnam německý kancléř Olaf Scholz. Od 14. do 17. listopadu jedná ve Vietnamu novozélandská premiérka Jacinda Ardernová. Navíc 12. listopadu na 40. a 41. konferenci ASEAN v Kambodži se setkali a pohovořili vietnamský premiér Pham Minh Chinh a americký prezident Joe Biden.

Moc bych si přál a proto veřejně žádám, aby náš premiér Petr Fiala brzy navštívil s českými podnikateli i investory perspektivní mírumilovný a bezpečný Vietnam, kde žije mnoho našich přátel, kteří u nás v minulosti pracovali, nebo studovali, dokonce i různé vysoké školy. Překrásný Vietnam je bránou do Asie!

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…