Martin Koller: Proč senát

19.09.2016 18:36

Senát není zvláště ceněnou a oblíbenou institucí. Přesto může zásadním způsobem ovlivnit současnost i budoucnost nás všech. Proto by nikdo neměl volby do senátu ignorovat.

Martin Koller: Proč senát
Foto: ČT
Popisek: Martin Koller

Ještě před půl rokem jsem nepředpokládal, že bych se účastnil voleb do senátu, po pravdě řečeno, jakýchkoli voleb. Nikdy jsem se nepovažoval za politika, vždy jsem chtěl dělat odbornou práci. Senát jsem považoval za zbytečné a drahé úložiště vysloužilých politiků a podivnou instituci určenou k maření rozhodnutí sněmovny. Svůj názor jsem v podstatě nezměnil, a přesto jednám proti němu.

Problém je v tom, že v celé naší zemi přituhuje a občanská většina je ohrožena cizími zájmy a jejich domácími služebníky víc, než v celém období od května 1945. Především protinárodní vládní partaje a jejich klony se snaží za každou cenu udržet svoji moc. Zabetonovat situaci, kdy oni se mají jako feudální šlechta, někteří už 25 i více let, zatímco občanská většina dře za třetinové platy ve srovnání s Německem a ještě je obelhávána, urážena a šikanována.

Proto je třeba bojovat o každé místo v parlamentu (sněmovna a senát), protože tam se schvalují, nebo zamítají zákony. Tam se rozhoduje o tom, jak se bude v této zemi žít. Bude to naše země a budoucnost pro naše děti, nebo ještě více zotročená, oligarchy privatizovaná a islamizovaná kolonie? Řečnění, jakkoli krásné, demonstrace a petice nic nezmohou, pokud nejsou podloženy reálnou politickou silou. Je třeba zvítězit ve volbách.

Vládnoucí samozvané elity svoje voliče dlouhodobě ignorují. Avšak pokud se blíží volby, tak najednou vykládají něco zcela jiného, než před měsícem a především jiného, než dělaly celou dobu uplynulého mandátu. Arogance, výmluvy na EU, prázdné plky o svobodě, demokracii a lidských právech, potřebě humanity a obohacení multikulturalismem, politická korektnost a lži. Záplava slibů lepší budoucnosti, stále jen sliby. Co udělali pro budoucnost za posledních 25, případně méně let? A hlavně podlézání EU a starost o svoje firmy, kšefty a konta.

Je zajímavé sledovat, kolik cenných a zkušených odborníků v nedostatkových profesích se snaží dostat do senátu. Neměli by spíš dělat svoji práci ve prospěch všech občanů? Někteří dokonce počítají s tím, že senát pro ně bude jen jakýmsi vedlejšákem při jejich současném povolání, či povoláních a funkcích. Takový je přístup řady kandidátů zavedených partají, především protinárodních. Koho budou zastupovat? Občany-voliče, svoji partaj, cizácké zájmy, nebo jen sebe?

Senát je druhou komorou parlamentu ČR a může navrhovat a ovlivňovat veškeré zákony. Pokud místa v něm přenecháme protinárodním politikům, sluhům zkorumpovaných bruselských byrokratů a multikulturalistů, nezměníme nic k lepšímu. Proto jdu do senátu, předpokládám pouze na jedno období, protože nechci být jako některé současné opory naší polistopadové politiky. Někteří z nich za 25 let neudělali nic dobrého, většinu z nich dokonce ani neznáme, jak usilovně hájili naše zájmy. Přitom sněmovna má 200 poslanců a senát 81 senátorů!

Proto by občané, kteří jsou vlastenci, neměli volby do senátu, ignorovat, i když z jeho existence nejsou nadšení. A neměli by ignorovat ani jiné volby, jinak se stanou bezprávným dobytkem ve vlastní zemi. Po internetu se šíří výrok americké novinářky Goldmannové, že kdyby mohly volby něco změnit, už by je zakázali. Manipulativní věta vypočítaná na to, aby odradila občany hájit a prosazovat svoje práva. Nemyslící hlupáci podléhající mediální propagandě a volící proti svým zájmům radostně kývou a ještě si myslí, že jsou chytří. Jenže to není pravda a takoví chytráci jsou spíš hloupí Honzové, jenže bez půlky království a princezny.

Ono by se to vládnoucím arogantním elitám líbilo, kdy k volbám nikdo nešel, nanejvýš pár jejich zaměstnanců a volili opět pouze jejich zájmy. Ve Švédsku vládnoucí multikulturalisti volby odsunuli, ale to nejde navždy. Viděli jsme Rakousko, porážka multikulturalistů je za dveřmi. A stačí si vzpomenout, jak premiér Nečas táhl se svojí síťovkou a arogantní protinárodní vládou podlézající Bruselu. Dnes se tváří jako ublížený vlastenec a opět se najdou hlupáci, kteří mu to věří.

Nejsem velkým přítelem povinných nakomandovaných voleb. To už jsme zažili. Končilo by to urnami s množstvím prázdných lístků. Ale kdo chce volit svoje zájmy a svoji budoucnost, neměl by sedět doma. Kdo nepřijde, pomáhá protinárodním sluhům cizích zájmů, kteří ovládají finance a většinu médií. Jde o všechno, jde o budoucnost, vlast, národ, českou rodinu. Příště už bude možná pozdě.

Martin Koller – 7 – Plzeň jih (Úsvit s Blokem proti islamizaci)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

8:22 Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

Paní Černochová se zase "vyznamenala". Spolu s premiérem Fialou a také s bakalářem Lipavským, kdy si…