Martin Komárek: Hnípírka

02.12.2017 13:49

Maminka používala slovo hnípírdo pro namyšleného budižkničemu. Takže teď je srozumitelné, když řeknu, že Kalousek se přidal k socanským hnípírdům.

Martin Komárek: Hnípírka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Proč jsou vůdci socanů hnípírda, je zřejmé. Ani Sobotka, ani Zaorálek ani Chovanec neodstoupili po děsivě nuzném volebním výsledku. Chovanec, jako vždycky si cynicky myslí, že pořád může něco uhrát. Sobotka, který ztratil čest, když odvolal podanou demisi, si říká, že čest se nedá ztratit dvakrát. Mýlí se v tom jako skoro ve všem. A Zaorálek? Buď mu to prostě nedošlo, nebo si chtěl užít poslední týdny v ministerském křesle, kde si tak libuje.

Kalousek také po debaklu TOP 09 nerezignoval, na víkendovém sjezdu této partaje však nekandidoval. Jeho závěrečná řeč však svědčí o hnípirdismu snad ještě větším. Místo, aby si odešel užívat prostředků, které má naspořeny v „důchodovém fondu“, prohrou se málem chlubil. On to byl, který se postavil jako hradba přívalu komunismu a fašismu. Neuhnul. A bude dál hubou bojovat za práva občanů a za skoro ztracenou Evropu.

Ani Sobotka a spol. ani Kalousek nepochopili, že lidi prostě o hnípírda nestojí. Babiš teď vyhrál, za čtyři roky či za osm let pravděpodobně prohraje. Kalousek ani socanští nestydové už u toho nebudou.

Prohrát s lepším není nic nečestného. Vymlouvat se, kličkovat, nepřijmout zodpovědnost je v normálním světě bezcharakterní. V nenormálním světě, ve kterém až dosud politici žili, to bylo normální. Proto prohráli a doteď to nejsou schopni pochopit.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…