Martin Komárek: Proti Babišům vstanou Dědkové

03.08.2017 19:43

Jeden z prvních komentářů v KN měl název: „Pan Dědek má pravdu, pane Babiši“. Podnikatel Dědek tehdy kritizoval Babiše za jeho zbrklost a varoval před kariéristy, kteří obsypali rychle rostoucí Ano jako vosy meruňku. Teď jde Dědek proti Babišovi v barvách STAN.

Martin Komárek: Proti Babišům vstanou Dědkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Jak fanda hnutí Ano bych měl mít obavy, protože Dědek je na rozdíl od Gazdíka a Farského silný soupeř. Jako komentátor a občan jsem nadšen.

Babiš začal svou politickou jízdu tím, že přilákal do politiky nezávislé osobnosti s profesní a životní zkušeností. Lidi bohaté buď majetkem, nebo vědomostmi a dovednostmi, nebo tím vším.

Jeho mise se nyní paradoxně dovršuje. Zatímco Ano částečně podlehlo tlaku pivních strejců, kteří si budují své pašalíky a pak se drápají na kandidátní listinu bez ohledu na to, že nic neumějí, Babišův majstrštyk byl dovršen.

Teprve když vstanou silní a důvěryhodní lidé, jako je Dědek proti Babišovi, bude převrat k lepšímu v politice na obzoru.

To, co tam teď panuje, je čirá hrůza. Ti, kdo měli talent se po dvaceti a více letech vyčerpali. Sněmovnu zalidňují marionety, které věří, že jejich loutkové divadlo je realita. Natřásají se, svádějí ničemné souboje o ničemné věci, a pokud přímo nekradou, libují si v privilejích a sinekurách.

Babiš rostl do velikosti, která mnohé děsí, zejména proto, že neměl žádné soupeře, jak navenek, tak uvnitř Ano. Do politiky sice pozval známé lidi, ale celý marketing nakonec postavil na sobě, což Dědka odradilo od toho, aby podpořil Ano.

V politice není nic jistého. Dědkův příchod nemusí nutně zachránit špatně rozjetý STAN, dovoluji si však předpovědět, že nejen zachrání, ale udělá z něj silného hráče.

Jako člověk, sledující politiku od revoluce jsem však nedůvěřivý, a tak musím počítat i s touto variantou: Co když jsou Babiš a Dědek domluveni? Pokud oživený STAN uspěje, nebude muset Ano uzavírat trapné koalice s umírajícími stranami. A vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Dědek by byl určitě ozdobou nové vlády.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty