Martin Komárek: Tanec zhovadilců na mé zahrádce

07.08.2017 10:50

Představte si, že se sjede tlupa polonahých mlaďochů.

Martin Komárek: Tanec zhovadilců na mé zahrádce
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Někteří z nich jsou zdrogovaní, jiní opilí, většina z nich je opilá i zdrogovaná. Rozestaví reproduktory, které silou býčí vyluzují poměrně idiotskou hudbu. (Podlehnout můžete jen tehdy, pokud se zdrogujete a opijete, nebo si před tím dáte Ordinaci v růžové zahradě.)

To vše se děje na vašem pozemku. Vy víte, že ta banda odtáhne, ale příšerně vám ho zahmyzí a od státu nedostanete nic.

Nebudete důrazně žádat polici, aby tu chátru obnaženu vyhnala?

Na přelomu července a srpna v roce 2005 se sjela taková společnost do Mlýnce u Tachova. Tehdejší premiér Paroubek na ně poslal těžkooděnce. Byla bitva, Paroubek navždy ztratil popularitu mezi mladými lidmi. Z hlediska ducha i litery zákona však jednal správně, ač socan. Chránil soukromý majetek, který technoparťáci ukradli.

O dvanáct let později se něco obdobného událo v Osečku na Nymbursku. Politici tentokrát nehnali policisty proti mlaďochům. Ti se nakonec nabažili přiblblé hudby a odtáhli jinam. Nikomu se nic nestalo, žádný politik není nepopulární. Duch a litera práva jsou však pošlapány jako louka: Stát nedokázal uchránit soukromý majetek před nájezdem nevázané tlupy.

Co je lepší?

Při vší úctě k soukromému majetku je lepší letošek. Technoparťáci hic chtějí protestovat, od kraje či státu by nejspíš nepřijali ohradu, kterou by jim vymezil.

To však neznamená, že nejsou zhovadilí. Jen zhovadilec totiž bere druhému jeho vlastnictví.

Moudrý však musí s takovými nakládat přiměřeně. Škoda, kterou v tomto případě pášou, je nepatrná a přerážet jim kvůli tomu hnáty by bylo taktéž zhovadilé.

Tolerovat výstřelky omladiny je velkorysé a rozumné. Státní a komunální správa by však měla třikrát nahradit veškerou újmu soukromníkům.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…