Martin Komárek: Zavřete oči, přichází Dědek

04.08.2017 12:46

Za pětadvacet let, co komentuji českou politiku, nezažil jsem nic tak závratného, jako vpád Dědkův na politické kolbiště.

Martin Komárek: Zavřete oči, přichází Dědek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Jak to dopadne, rozhodnou voliči.

Co lze však říci jistě: Dědek přichází, dědkové končí.

Strany, které si říkají tradiční, nejsou ani tradiční, ani strany. Jsou to účelová spřeženectví lidí toužících po moci a prebendách. Není v nich ani jiskra, ani život. Jejich zakladatelé dávno odešli a ti, kdo udržují chabý oheň jejich odkazu, jsou pouzí údržbáři.

Třeba takový Zaorálek teď vystupuje v televizi v tričku, aby dal najevo lidovost. V tričku je však stejně prázdný, jak v saku. On si to však neuvědomuje. Sociální demokracie utratí milióny za poradce, kteří ji mají zlepšit image. Kdyby je dala Oskarovi na žrádlo, udělala by líp. Záchrana není.

Kalousek už dávno umřel, leč jeho mrtvola vede jeho marketinkový produkt TOP 09 do války připomínající Hitlerovu obranu Berlína.

ODS jistě nějaké hlasy dostane, ale ne kvůli perskému prodavači koberců Fialovi, ale proto, že část slušných pravicových voličů v rozporu se svou individualistickou doktrínou propadla stádní hrůze z Babiše.

Dědek chce pro starosty dvacet procent. Může je mít.

Babiš má konečně pořádného soupeře, a pokud si chce zachovat dominanci a neztratit reformní sílu, musí narychlo přezbrojit.

Většinou toho býval schopen.

Dědek však rafinovaně využil jeho veselky, kdy je Babiš nutně rozněžnělý.

Ať už se Babiš a Dědek skamarádí nebo požerou, pokud zatnou típec spiknutí neschopnosti s korupcí, které spáchaly „tradiční strany“, budou mít zlaté místo v dějinách české politiky.

Vyšlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …