Michael Rada: Porucha není na Vašem přijímači

20.12.2016 9:29

Tuto hlášku jsem již v televizi dlouho neviděl. Nevím, zdali to je tím, že ji nesleduji, či tím, že přiznávat vlastní vinu, namísto jejího házení na druhé, není v módě. Nevím, sice, jestli bylo, ale v dřívějších dobách jsem i zaslechl větu „Omlouvám se, za to mohu já“ která dnes zavání archaismem.

Michael Rada: Porucha není na Vašem přijímači
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Důvod k napsání dnešního blogu mi dalo médium z impéria dalšího tuzemského miliardáře, tentokrát pana Kelnera. Jeho iHNED, tedy internetová verze Hospodářských novin totiž zveřejnila dne 13.12.2016 článek s názvem Turisté přesedlávají se segwayů na koloběžky (ZDE). Někteří podnikatelé chtějí hlavní město žalovat kvůli ušlým ziskům.

Možná, že se divíte, co to má společného s nadpisem a perexem, ale to pravděpodobně jen proto, že jste na mém blogu prvně, nebo a i to je možné (avšak mnohem alarmující), že mé příspěvky nečtete dostatečně důkladně. Kdyby jste tak činili, vzpomněli by jste si totiž na jiný článek, shodou náhod publikovaný přesně před dvěma měsíci, tedy 13.10.2016 na serveru www.parlamentnilisty.cz (ZDE). Tento se jmenoval Rusové a pražské segway. Já už vím, co bude dál (ZDE).

Přečtete-li si původní článek a nový z iHNED, možná Vás také napadne, proč na kopírování čekali autoři iHNED dva měsíce, resp. proč tuto skutečnost neověřili ihned.

Aktuální nabídka půjčovny

Další aktuální nabídka půjčovny, v současnosti kandidát na stránku s nejčastěji použitým slovem LEGÁLNĚ

Možná, že už i do jejich kultury začíná pronikat kultura politická, tam totiž čas plyne zcela odlišně. Stačí se zamyslet nad tím, že budoucnost nám plánují lidé, kteří neumí naplánovat ani svou vlastní přítomnost a pro pohyb z místa na místo potřebují modré majáčky.

Politici moc rádi také kopírují, a udávají cizí nápady za vlastní a to nejen v tuzemsku.

V roce 2008 vtrhla skupina ekologických aktivistů do sídla MICROSOFT v Číně, aby protestovala proti používání jednorázových jídelních hůlek, kterých s v Číně spotřebovávalo 63.000.000.000 ročně, dle oficiálních statistik, ale skutečnost byla ca dvojnásobná. Dostali přes prsty a hlavní „vůdci“ strávili nějaký čas za mřížemi. V roce 2013 pak oznámila Čínská vláda, zákaz používání jednorázových jídelních hůlek z důvodů, že jejich výrobou a spotřebou ca 85.000.000.000 ks ročně (skutečnost však trojnásobná) se ničí denně zalesněná plocha o velikosti stovek fotbalových hřišť.

Politici si rádi dávají předsevzetí na dobu, kdy už nebudou u moci 2020, 2035, 2050, 2100, ne proto, že by to s lidmi mysleli dobře, ale proto, že za nesplnění, je již nikdo nebude moci kárat. ONI TO ZKUSILI.

K tomu kopírování jen ještě maličkost.

Není to tak dlouho, představil jsem na stránkách parlamentních listů návrh politického hnutí s názvem NE (ZDE), což byla zkratka pro slova NEJSME ELITA (ZDE).

Od té doby se se slovem ELITA rozlil rybník. Všechny nově vzniklé politické strany a novináři mluví o ELITÁCH. Co je však zajímavé, politici se vyhýbají spojení, že oni elitou nejsou. Důvod je prostý. Považují se za elitu a výkvět národa a je tedy otázkou se znovu zeptat

Šlo-li řici ANO, nešlo by říci NE? (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…