Milan Faltus: Batole diskriminuje menšiny

02.03.2018 18:37

Po několika týdnech, během nichž vydával jen nesouvislé slabiky, pronesl malý Elias Kühne z Postupimi před několika dny své první slovo. Nerozhodl se dobře – svým neuváženým výkřikem "Mama“ se dopustil diskriminace a ostrakizace hned několika společenských skupin. Na sociálních sítích od té doby pracují proti malému chlapci „hnojomety“ na plné obrátky.

Milan Faltus: Batole diskriminuje menšiny
Foto: pixabay.com
Popisek: Dítě - ilustrační foto

"Je to nestydatost, že toto dítě hned svým prvním slovem přispívá k tomu, že prohlubuje utrpení všech těch, kteří sami děti mít nemohou," stěžuje si například @Adana241 na Twitteru a sklízí mnoho lajků a retweetů. Další uživatel míní: "Zase typický případ, kdy je takovýto výrok pronesen z privilegované pozice heterosexuálního bílého dítěte. Pořád stejné heteronormativní svinstvo!!!"

S výroky chlapce jsou nespokojeni i ti, kdo podporují hnutí LGBT – tyto výroky koneckonců nepřímo naznačují, že jako jeho "máma" připadají v úvahu jen bělošky. "I ne-bílé ženy a ne-ženy mohou být matkami" zlobí se např. člen facebookové skupiny "Gender Neutral Parenting Listening and Learning". Mezitím se i matka malého Eliase stydí, že na svět přivedla někoho, kdo přisuzuje lidem genderové a sociální role takhle bezohledně, jen na základě vzhledu.

"Jestli se vůbec za matku považuji, o to se Elias ani v nejmenším nezajímal. Byla bych mohla být i jeho otcem. Je to prostě mačo!"

Zdá se, že shitstorm kolem jeho kontroverzních výroků zatím Eliase nechává klidným. Ačkoliv se od něj mezitím distancovali tři výrobci dětské stravy a dva výrobci plenek, opakuje své výroky znovu a znovu, pokud zrovna nespí nebo nejí.

Zda se někdy dopracuje i ke slovům "Omlouvám se", jak to od něj mnoho lidí žádá, musíme počkat.

Několik desítek protestujících občanů, kteří se shromáždili před domem jeho rodičů v Postupimi, chce chlapci hlasitým skandováním zabránit v tom, aby při procházkách z kočárku nadále šířil své teze ponižující celé skupiny obyvatelstva.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …