Milan Knížák: V tuto chvíli jsou Svobodní jedinou šancí pro pravicové voliče

03.10.2013 15:13

Vyjádření podpory Straně svobodných občanů

Milan Knížák: V tuto chvíli jsou Svobodní jedinou šancí pro pravicové voliče
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Milan Knížák v pořadu Hyde park

V politice by se mělo rozhodovat principiálně, protože tato rozhodnutí mají dlouhodobý a celospolečenský dopad. Díl odpovědnosti za stávající politiku nesou všichni občané, tedy i ti, kteří nevyužívají svého volebního práva. Žehrat na složení poslanecké sněmovny je zbytečné, protože nikdo jiný než voliči, tedy my všichni, o jejím složení nerozhoduje. Je jen na nás v jakém stavu odevzdáme zemi příštím generacím. Jsme přesvědčeni, že jedinou cestou ke svobodě a prosperitě je konzervativní pravicová politika postavená na liberální ekonomice a úctě k tradičním hodnotám. Zkušenost z vyspělých demokracií to potvrzuje.

Jediný z reálně kandidujících subjektů, který tuto vizi naplňuje svým programem,  personálním složením a nezdiskreditovanou historií, je Strana svobodných občanů. V současné situaci všeobecného očekávání volebního vítězství levice, včetně Komunistické strany, která nezměnila své metody ani cíle a kdy i tzv. pravicové strany vyprázdnily politiku od ideálů a myšlenek a staly se nástroji sloužícími k zobchodování politických efektů, jsme se rozhodli veřejně podpořit tuto jedinou opravdu pravicovou alternativu.

My všichni níže podepsaní jednoznačně deklarujeme, že podle našich životních, profesních i politických zkušeností, je v tuto chvíli SSO jedinou šancí pro pravicové voliče, kteří chtějí využít právo volit a nejsou spokojeni s dosud vládnoucími pravicovými stranami. Odmítáme mediální manipulace naznačující, že pouze ty strany, které vyberou média či průzkumové agentury mají šanci být zvoleny. Kampaně médií mohou být cíleně zaměřeny a vědomě manipulovány, což se v současné době, bohužel, děje.

I historie potvrzuje, že v případě ohrožení se pasivita rovná zbabělosti.

Prof. Milan Knížák v.r. 
Ing. Ivan Mládek v.r.  Pavel Kohout v.r. 
Ing. Michal Simkanič v.r.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…