Milan Rokytka: Ostravsko má šanci, pokud bude stát konat rychle, efektivně a promyšleně!

30.09.2013 9:08

Malé ohlédnutí za velkou lumpárnou a konstruktivní kritika poradců pana prezidenta.

Milan Rokytka: Ostravsko má šanci, pokud bude stát konat rychle, efektivně a promyšleně!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Bakala

Situace v Moravskoslezském kraji se v souvislosti s podivně a zřejmě nejen nevýhodně, ale i protiprávně, evidentně zkorumpovanými politiky "začachrovanou" firmou OKD stále zhoršuje a hrozí stav široké sociální katastrofy pro dotčenou populaci.

Mnoho lidí nyní vinou neodpovědnosti odpovědných řeší nejen ztrátu práce kvůli deklarovanému zavření Dolu Paskov, ale i ohrožené bydlení a střechy nad hlavou! Přes 100 tisíc nájemníků totiž žije v bytech OKD. Po ztrátě zaměstnání podle redaktorů České televize nebudou mít často finanční prostředky ani na nájem. Uvedli to alespoň v pořadu 168 hodin.

Odboráři proto volají po urychleném a efektivním východisku, respektujícím evropské závazky ČR vůči občanům. Pokud toho nebude schopna, přichází čas odborové solidarity, neboť pracující už nemají kam ustoupit.

Poradci prezidenta republiky navrhli polovičatý a neprůchodný kompromis, který nic neřeší. Podle České televize totiž jimi navržený scénář převodu bytů na kraj není reálný. Firma RPG Byty prý nesmí bytový fond prodat, aniž by dříve nabídla byty k prodeji nájemníkům za zvýhodněnou cenu. Firma navíc ručí svým bytovým fondem za desetimiliardovou půjčku v korunách, kterou si vzala letos na jaře. 

To vše je ovšem v hrubém rozporu s privatizační smlouvou a Česká republika by proto měla pro neplnění smlouvu ihned zneplatnit, čímž by nastal stav před privatizací, shodují se TOP oslovení právníci. Z firmy bylo mezitím protiprávně vyvedeno 30 miliard Kč, jež se musí vrátit domů na produktivní účely. Nasekané dluhy by pak měl splácet privatizátor Zdeněk Bakala se svými obchodními partnery. Bakala se stává po Viktoru Koženém symbolem druhé fáze zpackané privatizace národního jmění, rodinného "zlata i stříbra".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…