Milan Rokytka: Závěry sjezdu splníme! Babiše s knížetem a Bakalou porazíme!

09.12.2013 9:25

Hotel na Praze 3 hostil Tradici, Odpovědnost a Prosperitu.

Milan Rokytka: Závěry sjezdu splníme! Babiše s knížetem a Bakalou porazíme!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsednictvo TOP 09 zvolené na 3. celostátním sněmu

Parlamentní fraška v ČR už silně připomíná agonii vládnoucí Národní fronty a "přátelskou pomocí" a následnou "glasností a perestrojkou" dezorientovaných "vůdčích" komunistů, jejichž agitace a propagace se v závěru epochy omezila na výměnu čísílka u sjezdu, jehož závěry se měly splnit a plán sestavený na tomto "žulovém" základě odbornou Státní plánovací komisí překročit. To vše samozřejmě v "nerozborném přátelství se Sovětským svazem". ¨

Fan klub knížete s "generálním tajemníkem"  Kalouskem rokoval v luxusním pražském hotelu, kam se v podstatě mohli sjet všichni členové a jednomyslně zvolit svého maskota do čela. Tradice, odpovědnost a prosperita, tedy TOP 09, přičemž číslovka připomíná rok, kdy lidovec Kalousek zjistil, že je mu strana těsná a po dohodě s Mirkem Topolánkem a sponzory založil novou partaj. Ta nyní po prohře ve volbách bojuje za "záchranu parlamentarismu".

Pod parlamentarismem si evidentně představuje vládu miliardářů a jejich politických loutek, resp. klubů, kdy si občané mohou jednou za čtyři roky vybrat, zda budou otročit Babišovi, Bakalovi nebo jinému miliardáři, který vstoupí do hry.

Přímou demokracii, Lidový sněm a participativní rozpočtování samozřejmě odmítá, neboť by musel pracovat za mediánovou (nejčastější) mzdu v národním hospodářství a nemohl by přihrávat veřejné zdroje svým anonymně vlastněným firmám a sponzorům, kteří pro něj a další zkorumpované vykuky jistě připravují luxusní politický důchod, pokud lidé jeho hru prohlédnou. To aktuálně nehrozí, neboť díky nakoupeným novinářům mají o pozitivní publicitu postaráno, včetně veřejnoprávní televize.

Den zúčtováni se však blíží, jak tuší i kníže pán, který se chce za dva roky stáhnout do ústraní na svá rakouská panství.  Prý by se vůbec nedivil, kdyby zde opět došlo k nějaké té defenestraci, což je starý český zvyk. Pražského primátora mu proto do předsednictva raději nezvolili. Jeho pád by vrhl stín na celou stranu, bojí se delegáti sjezdu. To brzy, zatím mají 3. sjezd, zatímco KSČ to dotáhla na XVII. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Rokytka - profil

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

12:17 Zbyněk Fiala: O čem jednali Si s Putinem

Prohloubení strategické spolupráce s Ruskem nemá být podle Číny závislé na osobách ve vrcholných fun…