Miloš Svoboda: Řeč těla Martina Stropnického

17.04.2018 16:11

V předvolební prezidentské kampani jsem se zájmem sledoval, jak v některých diskusních pořadech odborníci hodnotí přesvědčivost projevů kandidátů při jejich veřejných vystoupeních z pohledu „řeči těla“.

Miloš Svoboda: Řeč těla Martina Stropnického
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí v demisi Martin Stropnický

Svoje rozbory tehdy velice názorně doplnili kvalifikovaným komentářem videozáznamu z debaty Kennedy vs. Nixon z roku 1960. Bylo to pro mě velmi přínosné. A pravděpodobně ne jenom pro mě.

Na YouTube je dostupný záznam celého průběhu tiskové konference ministra zahraničních věcí Martina Stropnického ze dne 14. 4. 2018, a to pod titulkem „Stropnický po útoku na Sýrii varuje před mohutnou dezinformační kampaní!“. Z výše uvedeného pohledu je nesporně užitečné tento záznam pozorně shlédnou. Při troše trpělivosti a značné míře shovívavosti se to dá.

Myslím si, že i kdybych měl vypnutý zvuk, tak na první pohled poznám, že vidím člověka, který se cítí jako „nahý v trní“ a dobře ví, že hodně šetří pravdou. Že se zpronevěřuje tomu, za co byl zvolen a zejména co slíbil dne 25. listopadu 2017 na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Pro upřesnění na tomto místě připomenu text slibu poslance: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí".

Bylo by jistě zajímavé, kdyby redaktoři některého z médií (nejlépe veřejnoprávních) pozvali do vhodného diskusního pořadu odborníka na „řeč těla“ a nechali ho vystoupení pana ministra Stropnického nezávisle analyzovat.

Osobně si myslím, že až jednou bude pan Stropnický bilancovat svoji politickou kariéru, bude se za své vystupování (nejenom) na této tiskové konferenci hodně stydět. Ale to ho ani trošku neomlouvá.

Miloš Svoboda
Praha 5 – Stodůlky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.