Miroslav Josef Bezecný: Napadl první sníh

20.11.2022 13:29 | Komentář

Sice nepojedu na saních, ale zase přikryje nepořádek na zahradě. A také mám „důvod" proč „nemohu" na zahradě dělat. Ještě tak, kdyby sníh zakryl i ten bordel, co je v České republice. Kdysi se dohadovali o pomlčce, teď se může diskuse obnovit. Česká republika - E52, nebo Česká republika - Perlovka.

Miroslav Josef Bezecný: Napadl první sníh
Foto: Hana Brožková
Popisek: Vít Rakušan

Naši ministři mají ale situaci v republice pevně v rukou, pravidelně diskutují a vyhodnocují. Zřejmě ví také přesně, jak vypadá situace na českých tocích dnes v sedm hodin ráno. Jak říkal kdysi tatíček Klausůch, když byl ještě ministrem financí: „do dvou let budeme žít v blahobytu". Splnil to beze zbytku, protože říkal budeme, a ne budete. A tak se na ten blahobyt můžeme dívat z povzdálí, „radostně" si to užívat a přikusovat suchou skývu chleba zakoupenou za poslední žebračenku. Máme ministra Rakušana. Ještě Maďara, a můžeme se přiklonit k Rakousku-Uhersku, a povolat zpátky Habsburky. Asi by jako první krok znovu otevřeli Špilberk.

Slyšel jsem i názor, že jediné, co může ještě zachránit Českou republiku je, nařídit povinné společné zasedání vlády, parlamentu a senátu, zavřít vrata, a povolat vězeňskou stráž. Také naši slavní ekonomové jsou „připraveni k práci a obraně vlasti". (Pardon, k obraně vlasti je připravená ministryně obrany. Již teď se určitě převléká do maskáčů a v ruce třímá samopal. Nebo ho má položený vedle sebe, bedlivě sleduje nepřítele, a polní lopatkou zrovna hrabe okop pro ležícího střelce.)

Ekonomové ale ví přesně, jak je Česká republika vydrancovaná a jak se stále více propadá do chudoby. Prognostici a statistici mají přesně podchyceno a procentuálně vyjádřeno, o kolik desítek procent se zase zdražilo, a ještě se zdraží, kolik lidí už nemá ani na chleba, jaké jsou ubytovací kapacity v azylových domech, kolik přibylo bezdomovců, kolik firem aktuálně zkrachovalo, jak bude stoupat nezaměstnanost, kolik bylo vydáno žebračenek. A ve sdělovacích prostředcích se dočteme, za kolik desítek miliónů si kdo koupil vilu, kolik miliónů stálo  VIP další nové auto, kdo s kým chodí, kdo se rozvádí, kdo s kým „zahnul", který VIP primitiv kde zase udělal ostudu, Vánoce Vánoce přicházejí, zpívejme (v chudobinci) přátelé...

Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…