Miroslav Kulhavý: I ten Ludvík se zařadil mezi ignoranty?!

29.04.2020 16:36

Skvadra hostů v OVM mě přitáhla k televizi, jinak se na toho manipulátora nekoukám. Začínám pochybovat o své schopnosti kritického myšlení, tedy spíše o svém selském rozumu, když slyším „odborníka“.

Miroslav Kulhavý: I ten Ludvík se zařadil mezi ignoranty?!
Foto: Screen ČT24
Popisek: Václav Moravec s rouškou

Že epidemii covid- 19 bagatelizují akademičtí mluvkové (s rektorem Zimou v čele), pak část opozice při upřednostňování byznysu vůči zdraví občanů, někteří novináři a komentátoři se zatemněným mozkem fenoménem „antibabiš“ a další, to je jen špinavá pěna na toku času v mimořádné situaci. Ale že se k nim přidá i odborník ze zdravotnictví v podobě ředitele motolské nemocnice, to už logika věci zůstává stranou. Věcně a s pokorou k neradostným číslům se v pořadu vyjadřoval statistik prof. Ladislav Dušek, který decentně mírnil Ludvíkovo dryjáčnické házení čísly o epidemiích a nenechal se Moravcem vtáhnout do debaty o budoucnosti typu „co kdyby“.

V situaci, kdy se zkoumá, jak se virus po nákaze chová v lidském těle pro hledáním vakcíny, v situaci, kdy zjištění, že dost dramaticky napadá hlavně plíce a patologické zkoumání u zemřelých zjišťuje masívní trvalou nefunkčnost plicní tkáně, rovněž zjištění u již některých „vyléčených“, že těmto zůstanou trvalé následky v podobě ochromením části plic, nebezpečnost viru podtrhují úmrtí a nebo trvalé následky i u zcela zdravých jedinců, tak v této situaci, kdy je zřejmé, že virus je dosti z řady, pan Ludvík mává počtem nakažených a zemřelých v minulých vlnách chřipky, tak jak jsme ji doposud znali.

Jako odborníkovi nemusím vysvětlovat, že k těm jeho číslům chybí statistika, že téměř celá tato skupina zemřelých trpěla na jiná závažná onemocnění a hlavně nemůže dát na stůl, jak by ta jeho čísla vypadala, když by celá republika byla v rouškách a nakažení by měli, místo chození do práce, nařízenou povinnou karanténu. Tento fakt zařazuje pana Ludvíka mezí vědomé manipulátory s cílem klamat veřejnost.

Nemohu se v této souvislosti vynechat rovněž tradičně manipulativního p. Moravce, který jinak jako pohotový všetečný moderátor, měl asi logické okno – mne ten argumentační paskvil ve srovnávání s minulými vlnami chřipek napadl v zápětí – ale to okno bylo asi záměrné, protože cokoli, byť jen vzdáleně, je namířeno proti vládě, se hodí do krámu. Že k tomu posloužil býv. ministr zdravotnictví je trapné pro oba.

P.S.
Text zasílám na ministerstvo zdravotnictví a na sekr. vlády, aby se  k číselné argumentaci minulými vlnami chřipek vyjádřili pro širší veřejnost, neb není zcela ojedinělá a ti, kdož ji používají, bagatelizují kroky vlády směřující k ochraně zdraví občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…