Miroslav Kulhavý: Je muslimka Eman Ghalebová tak naivní a nebo vědomě nevědomá?

13.02.2019 8:50

Ve víkendovém rozhovoru na Seznamu.cz dne 9.2.2019 byla hostem Lucie Hrdličkové muslimka Eman Ghalebová. Pohledná, dnes již vysokoškolačka, vešla ve známost širší veřejnosti akcemi v Teplicích k udržení pořádku při zvýšené návštěvnosti svých spoluvěrců a také svým fiktivním dopisem ISIL, ve kterém naložila radikálům, co se do nich vlezlo i nevlezlo.

Miroslav Kulhavý: Je muslimka Eman Ghalebová tak naivní a nebo vědomě nevědomá?
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Tentokrát se věnovala údajně 1. českému teroristovi, takto zjevně duchovně vychýlenému důchodci, který chtěl poražením stromů podél žel. tratě (dle jeho slov pouze větvemi přes koleje) a letáky vyvolat dojem teroristického útoku. Omezenost vnímání reality lze dovodit i ze způsobu konání: jistě s úmyslem, že se na něj nepřijde. Debilní čin, ohrožující životy občanů, byl jak mainstreamem, tak i opozicí přilepen SPD, neb to byl jejich příznivec. Inu je to stejná pitomost, jako kdyby příznivec TOP 09 nebo jiného vítačského klubu (včetně ČT) hodil kámen nebo granát do kanceláře SPD a zmiňovaní by byli označeni za viníky.

Váhal jsem se svou reakcí na zmíněný rozhovor na Seznamu více než týden, protože jsem nechtěl pravděpodobně čisté mladé duši brát její ideály, ale po podrobnějším prostudování záznamu a i dopisu ISIL nemohu jinak. Opoziční reakce na rozhovor a dopis by zabrala mnoho stran a tak zde uvedu jen některá vyjádření s odpověďmi.

- „Lidé se bojí neznámého; s žádným muslimem se nesetkali, nepromluvili s ním a jsou ovlivněni jen místním populismem.“

Řada občanů má v západních zemích své příbuzné, známé, jezdí tam na dovolenou nebo na služební cesty a i ověřené zpravodajství ze soukromých médií (to, co by ČT nikdy neuveřejnila) dokumentuje, jak se muslimové chovají. Velmi malá integrace, no go zones a stále zvyšující se požadavky k prosazení islámské rétoriky.

- „Populismus a nevraživost vůči muslimům zesílil v době migrační krize 2015 – 2016 a před volbami. Teď už je větší klid.“

To je jen částečně pravda. IVČRN datuje vznik v r. 2009 a v r. 2014 byl počet příznivců přes 100.000 a v době zrušení stránek přes 160.000. Po 11. září se začalo více lidí zajímat o islám; včetně mne. Slabá moderátorka nahodila udičku Zemanovým výrokem že: „Každý muslim není terorista, ale každý terorista je muslim.“ V další části rozhovoru to bylo odmítnuto slovy:

- „Každý člověk si může najít v určitém náboženství, ideologii, politické příslušnosti nějaké radikální názory.” 

Moc by mě zajímalo srovnání, kolik teroristických útoků bylo spácháno jinověrci a kolik muslimy.

- „Doufám, že se dezinformace začnou nějakým způsobem řešit a že přestaneme přehlížet populismus a politické výroky, které porušují jak zákony, tak ústavu, tak veškeré hodnoty v této společnosti,”

Nenapadá mě nic příhodnějšího než že, zloděj křičí: chyťte zloděje! V islámských textech jsou minimálně desítky výroků protiústavních a porušujících zákony. A ti, kdož na tuto neřešenou skutečnost upozorňují, jsou populisté?!!

- „Do lidí se hustila myšlenka, že je tu nějaká krize, že je tu pomalu válka o hodnoty.“

Ano, jak se i řada moudrých na Západě vyjádřila: : „Jsme ve válce!“Je to o to horší, že protivník zvolil plíživou taktiku boje a vlastizrádné západní elity jen ustupují; dá se říci, že dle efektu „uvařené žáby“.

A jsme u dopisu; všechna čest, radikálové si jej za rámeček nedají, ale…

- Po každém útoku, který spácháte si vzpomenu na verš:..aby ten, kdo zabije jednoho člověka byl souzen, jakoby zabil lidstvo veškeré." (5:32)- a ptám se sebe, jste vy vůbec muslimové? Tento verš je v Koránu, v knize, ze které podle vás čerpáte, copak jste tento verš nečetli? Co pro vás představuje ten člověk"? Pro mě je to každý člověk na světě: muslim, křesťan, žid, budhista, hinduista, ateista, homosexuál atd. V čem tedy věříte? Jakou knihu čtete?!

Ten závěrečný dotaz z tohoto odstavce má svou netušenou váhu. Existují i další verše, ze kterých se dá čerpat to dobré:

109/6 Vy máte své náboženství a já své náboženství mám.             

2/256 Nebudiž žádného donucování v náboženství! A již bylo jasně rozlišeno správné vedení od bloudění! Ten, kdo nevěří v Tághúta a věří v Boha, ten uchopil se rukojeti spolehlivé, jež nikdy se neutrhne. A Bůh je slyšící, vševědoucí.

5/69 Věru ti, kdož uvěřili, a ti, kdož vyznávají židovství, a sabejci a křesťané - vůbec ti, kdož uvěřili v Boha a v den poslední a dobré skutky konali, ti nemusí mít strach a nebudou zarmouceni.

Avšak na druhé straně:

4/74 Nechť tedy bojují na stezce Boží ti, kdož kupují za život pozemský život budoucí! A těm, kdož bojují na stezce Boží a budou zabiti či zvítězí, těm dáme odměnu nesmírnou.

4/89 A přáli by si, abyste se stali nevěřícími, jako jsou oni, a abyste byli stejní. Neberte si mezi nimi přátele, dokud se nevystěhují na stezku Boží! A jestliže se obrátí zády, pak je chyťte a zabte, kdekoliv je naleznete! A neberte si z nich ani přátele, ani pomocníky

2/191 Zabíjejte je všude, kde je dostihnete, a vyžeňte je z míst, odkud oni vás vyhnali, vždyť svádění od víry je horší než zabití. Avšak nebojujte s nimi poblíže Mešity posvátné, dokud oni s vámi zde nezačnou bojovat. Jestliže však vás tam napadnou, zabte je - taková je odměna nevěřících!

8/17 Nejste to vy, kdo je zabili, ale Bůh je zabil; a nevrhals ty, když jsi vrhal, nýbrž byl to Bůh, kdo vrhal, aby vyzkoušel věřící zkouškou dobrou, od Něho přicházející, vždyť Bůh slyšící je, vševědoucí!

9/5 A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy! Jestliže se však kajícně obrátí, budou dodržovat modlitbu a dávat almužnu, nechte je jít cestou jejich, vždyť Bůh je věru odpouštějící, slitovný.

3/19 Náboženstvím jediným u Boha jest věru islám. Ti, jimž dáno bylo Písmo, se dostali do sporu teprve tehdy, když přišlo k nim vědění, následkem vzájemné řevnivosti. A kdo nevěří ve znamení Boží, zjistí, že Bůh věru je rychlý v účtování.

9/33 On je ten, jenž vyslal posla Svého se správným vedením a náboženstvím pravdivým, aby zvítězilo nad všemi náboženstvími jinými, i když se to nelíbí modloslužebníkům.

Těch druhých veršů je v Koránu mnohem více než těch mírových a tolerantních. Je zřejmé, že V KORÁNU JE VŠE a ti, kterým byl dopis adresován, čerpali z té větší části s obsahem nenávisti, pokrytectví a vybízení k násilí.

Už slyším obvyklou námitku, že je důležitý výklad; těch však je bezpočet a i bez radikálního, džihádistického pojetí je v islámu dle různého výkladu řada směrů. Což takhle dát na papír ten evropský, který by byl v souladu se zákony?!! Jednotně to asi nepůjde; i v Evropě, zvláště s příchodem masy muslimských migrantů (o které se ochotně starají radikální mešity), je více směrů, ale NĚCO se musí dát na stůl, protože jak je zjevné, celý Korán je v rozporu s evropským právem a muslimové si z něj vyzobávají jen lidská práva, které však byla koncipována pro demokratické společenství!!

Jen tak trochu mimo téma – ještě jsem neslyšel žádného muslima, který by se přihlásil ke způsobu šíření islámu za prvních 200 let existence. Obvykle historický výklad začíná u t.z. zlatého věku.

Studentka Eman Ghalebová pravděpodobně zná celý Korán (před lety při diskusi nad verši z Koránu s mladými muslimy na Černém mostě bylo zřejmé, že nevědí, o čem je řeč) a tak mně nezbývá, než ji popřát, aby jí to její pojetí vydrželo.  Nemohu však při hodnocení rozhovoru v televizi Seznamu.cz konstatovat nic jiného, než že slabá moderátorka (asi islám moc nezná) se svým hostem natřeli spolu islám narůžovo.

Přesto, k lepšímu pochopení zmiňované studentky čtenáři těchto řádků, si dovolím citovat jeden odstavec z dopisu adresovanému ISIL:

„Nikdy nepřestanu mít ráda svou nejlepší kamarádku, která je právě křesťankou. Nikdy nezapomenu na toho žida, co mi podal s mírem a s úsměvem ruku. Nikdy nezapomenu na lidi, kteří mě podpořili v nejtěžších chvílích mého života - mimochodem byli to převážně ateisté. Nedokážu se dívat na jejich strach. Musím je po každém vašem zločinu uklidňovat a přesvědčovat, že nejsem jako vy-teroristka. Nechci se dívat na to, jak se mě děti bojí právě kvůli vám. Nechci vaše jméno, nechci vaše činy. Svým přátelům popřeju veselé Vánoce, ačkoliv jste se jim snažili ukrást tu radost. Nezapomenu jim popřát a dát dárek, nezapomenu si s nimi zazpívat koledy.“

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…