Miroslav Kulhavý: Pane Okamuro, vykradl jste, co se dalo; a antibabišovci bez ztráty kytičky

23.10.2017 9:08

Nevím, zda jsou dohledatelné dřívější články a videa, kde Okamura horuje pro multikulturalismus v Evropě. Proti tomu tenkrát nebylo příliš odporu a nosilo se to. Islámskými excesy a přílivem migrantů se situace změnila a bylo jistě na místě, změnit i okamurovskou rétoriku.

Miroslav Kulhavý: Pane Okamuro, vykradl jste, co se dalo; a antibabišovci bez ztráty kytičky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Tu špinavou práci pod nálepkami xenofobů, islámofobů, rasistů atd. za něj udělali jiní a když už byla společnost o nebezpečí islamizace informovaná, není nic jednoduššího naskočit do rozjetého vlaku. Zaznamenal jsem několik odvolávek na spot BPi - obrana domova a ....proto volím Okamuru!!! Malé strany nemají finance na nákladnou kampaň a to hlavní - NEMAJÍ PROSTOR V MÉDIÍCH!!!  Můžete mít sebelepší myšlenku, ale bez peněz se politika dělat nedá. O to více se zračí na hladině špína v jednání ČT, veřejnoprávního média, které nedalo rovnou příležitost, v rámci demokratické volební soutěže, všem zúčastněných stranám.

Druhé téma bude pro některé diskutabilní. Jde o sestavení menšinové vlády pouze z ANO. Zdůvodnění má ovšem tvrdou logiku. Neumím si představit, že by programové prohlášení budoucí vlády postrádalo větší počet Babišových předvolebních témat. Byl by to stejný podvod na voličích, který udělala Sobotkova ČSSD, kdy získala určití procento voličů na redukci církevních restitucí a pak, s výmluvami na KDU – ČSL, od tématu ustoupila. A neumím si přestavit stranu, po ostré kampani proti ANO, která by to Babišovi podepsala.

Širší spektrum v budoucí sněmovně dává Babišovi dosti velký prostor pro projednávání návrhů vládních zákonů a výsledek by byl odvislý na počtu stran, které se připojí. Tím žádná ze stran nemusí zásadně ustoupit od antibabišovské rétoriky, což by se každé stalo při vstupu do vládní koalice a hrozilo by to politickou smrtí. Důležitým tématem při vyjednávání by určitě byla kontrola jak ve sněmovně v podobě předsednictví opozičních stran ve výborech, tak i místa náměstků z řad opozičních stran na jednotlivých ministerstvech.

Samozřejmě, pokud se dostatečný počet stran shodne na zásadním odporu proti vítězi voleb a Babišovi neprojde sněmovnou většina zákonů, je to na opakování voleb. Pak by vše mohlo směřovat k předčasným volbám, nejdříve na podzim 2018 spolu s obecními. Ti méně úspěšní by si je mohli přát, ale museli by vyprodukovat nové volební lídry a také témata. Obecně by však hrozilo, že ti, kdo vlastní spokojenost by o ni mohli přijít a pro všechny by černou můrou bylo případné ještě větší vítězství ANO.

Nelze si přát nic jiného, než aby budoucí dohody nevyústily ve prospěch úzké skupiny občanů, nebo dokonce ve prospěch zahraničních korporací. Prospěch majority v budoucím čase, s neopomenutelnými nároky potřebných a s dobře plánovanými výhledy do budoucna, to je vždy úkolem nové politické reprezentace a nesmí to být jinak. Každé případné "jinak" je prohra voličů a ještě větší prohra těch 40 % nevoličů!

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…