Miroslav Kulhavý: Uřvaná pražská kavárno, na pořadu dne máš omluvu Zemanovi

06.04.2018 18:57

Ti, kdo nemohli přijít na jméno Zemanovi za jeho zdrženlivý postoj s výzvou na prošetření všeho, co se v ČR týká novičoku, by si už měli formulovat omluvu.

Miroslav Kulhavý: Uřvaná pražská kavárno, na pořadu dne máš omluvu Zemanovi
Foto: Twitter J. Ovčáčka
Popisek: Prezident Miloš Zeman

A těch novinářských žvástalů, co se přidalo; a do toho ještě imbecilní návrh některých senátorů, jimž vévodí STAN, na obvinění prezidenta z vlastizrady!

Zde si může soudný občan najít důvody Zemanovy antipatie k řadě médií a novinářům jako takovým. Žádné důkazy v dohlednu nejsou a jediné, s čím se argumentuje, je pravděpodobnost a to je na takový tiátr se vzájemným vypovídáním diplomatů trochu málo. Velmi mě zklamal Babiš, že se slepě přidal k protiruské rétorice. A důvod? Vedle právě slepé solidarity s britským plácnutím do vody je brán na paškál ruský výrok se zmínkou ČR. A co řekli? Nic víc a nic méně, že jsme schopní chemici. Zde bych si vypůjčil text z rozhovoru s odborníkem:

Novičok, stejně jako ostatní nervově-paralytické látky, se zde samozřejmě zkoumal a neexistuje jediný důvod, proč bychom jej nebyli schopni vyrobit. Totéž samozřejmě platí o dalších zemích, a v tomto ohledu zvlášť o Britech,“ říká Petr Markvart, jenž se dlouhodobě profesně pohybuje v oblasti Blízkého východu (hlavně v Iráku a Sýrii) a v Africe a který se zabývá obchodem se zbraněmi.

To, že máme výbornou voj. chemickou jednotku je ve světě všeobecné známo a bylo by zjevné lhaní, že o jedech nemá tušení. Je přece naprosto přirozené a seriózní zjistit, co se na území ČR s novičokem dělo, kdy se na území státu naposled vyskytoval a pak dát Rusům na vědomí, že ČR důkladnou vnitřní kontrolou vyloučila jakoukoli svou účast kolem otravy agenta Skripala. Babiš svým konáním dal dovnitř republiky signál, že na suverénním národním státu zas až tak moc netrvá, což je jistě výzvou k ostražitosti. Každé vyjádření solidarity se západem nemusí v dlouhodobém horizontu být kladnou položkou; slova jako vazal, přicmrdávač, podržtaška, poslušný satelit apod., mohou mít své opodstatnění.

Postupem času se Zemanův zdrženlivý postoj stále více jeví jako maják v moři nezdůvodněných obvinění. A postupem času také vyplouvají v blízkosti majáku rozličné informace: třeba o britském vývoji podobné látky VX s tím, že novičok má být 10x silnější a tím pádem otazník, čím asi byli otráveni, že ještě nejsou po smrti a dcera se nadějně zotavuje; a další o ztracených morčatech atd., atd.

Vůbec si zde nechci hrát na odborníka na chem. zbraně, jen vedle těchto rozličných informací stále do větší výše vyrůstá ubohost těch, kteří hned po Zemanově výroku o prošetření kolem novičoku spustili kanonádu odsudků. Rověž tak nejsou výzvy k rozvážnosti popřením možnosti, že se nakonec ruská stopa potvrdí. Ale už dnes je možno se dočíst o různých složitých konspiračních teoriích, jak k otravě došlo a to mně vede k úvaze, že při důkazní nouzi celá kauza vyšumí do ztracena.

Závěrem poznámka od jinud, ale související. Usilovat druhému o život je vždy odsouzeníhodné, ale kontrast dvou událostí – otrava agenta s následným diplomatickým „škatule, hejbejte se“, připomínající stav těsně před vyhlášením války a genocidní vraždění Kurdů dle pokynu zločince Erdogana, které ve výsledcích 100x závažnější, a kde je ze států EU a zvláště z VB mohutné vypovídání tureckých diplomatů? Že to nejde, m.j. také proto, že Turecko je v NATO? To samo o sobě je paskvil, ale jinak podívat se do vlastních řad se nenosí? Zvláště když drzost genocidního vraha dosahuje až k nebesům, když ty zvěrstva na cizím území oznámí do centrály NATO předem!

Kde jste všichni humanisti všeho druhu s „elitami“ v čele, kde je organizovaný protest (pane Gazdíku) a plný Staromák nebo Václavák? Někdo páchá ten nejhrůznější zločin a na jeho hlavu jdou jen vágní protesty a u jiného, bez důkazů (při připomenutí chemických zbraní v Iráku) je vyvoláno bezprecedentní hysterčení na diplomatické úrovni včetně silných výroků na obou stranách!

Něco je špatně; něco je hodně špatně!

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.