Miroslav Kulhavý: Zůstanou navždy otázky kolem islámu tabu?

21.04.2017 9:51

V mnohých západních evropských zemích je to už holý fakt. A u nás? Kolik už proběhlo různých pořadů, kde byl prostor podívat se na islám ne očima českých školáků, ale stačilo by úvahou zasvěcených laiků za asistence odborníků. A samozřejmě největší díl padá na naši veřejnoprávní, neb ta je zde od toho, aby pomocí vzorku populace obsáhla celé spektrum otázek a zdůrazňuji; žádnou nevynechávajíce!

Miroslav Kulhavý: Zůstanou navždy otázky kolem islámu tabu?
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Předmětem zájmu je nejčastěji základní kniha muslimů - Korán. A že je na co se ptát! Když vynechám nejfrekventovanější verše o zabíjení a pronásledování nemuslimů, kde na obranu proti kritikům nejčastěji zazní odkaz na dobové souvislosti (ale část muslimského světa je má za stále aktuální) a rovněž vynechám zcela jasné historické nesmysly, u kterých žádná odvolávka neobstojí, zůstává oblast cílů muslimské komunity a běžné zásady pro chování muslimů v zemi, kde jsou v platnosti demokratická pravidla. Není překvapivé, že i zde najdeme rozpory a ty generují tu nejzákladnější otázku: "Čemu vlastně muslimové v Evropě věří? Co všechno chtějí z koránských veršů v Evropě uplatňovat?" Z posledních zpráv z Rakouska začíná být jasněji; už i ve školkách vychovávají muslimský potěr jako v islámském (sunitském) státě.

Nikdo nikdy se ještě takto neptal a samozřejmě nikdo nikdy neslyšel odpověď. Na prvním místě, řekl bych daleko vpředu, je otázka rovnosti pohlaví. Jak je chápán a naplňován verš: 4/34 Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými...  dále třeba verše vyzývající k negativizmu k židům a křesťanům, nebo uplatňování deklarace o právech dítěte atd.

Je až tragikomické počínání našich médií, zvláště ČT. Občas je islám na stole, ale je to jak čistění zabláceného náklaďáku zubním kartáčkem. Pokrytecké uhýbání před základní otázkou je do očí bijící. Položit vedle sebe islámskou nauku a LZPaS spolu s naším zak.č. 3/2002 sb. §5 a ukázat na zřejmý rozpor, k tomu je potřeba vyměnit min. 3/4 osazenstva ČT. Všichni jen trochu zasvěcení vědí, jak by to srovnání dopadlo; vědí to i v ČT a právě proto se toho od nynější personální sestavy nedočkáme. Před volbami lze očekávat hodně silných slov; u některých to bude přímo "Obrácení Ference Pištory", ale solidní debata, nejlépe s místní muslimskou komunitou, se neuskuteční.

Systém obcházení zapleveleného záhonu, úrodu, v podobě naplnění zákona, nezvýší. Naopak, plevel ovládne nejen záhon, ale proroste i do kůlny s nářadím. Můžeme to vidět u německých Turků v ulicích (dvojí občanství) při oslavě Erdoganova vítězství v referendu. Už se netají úlohou páté kolony a vyřvávají zcela otevřeně: "Vůdce, dej pokyn a my je zabijeme!" Co dělá německá policie? Kde jsou (v rámci platných zákonů) stovky zatčených, popřípadě vypovězených ze země?! Kde je k této události důrazný odsudek německých politiků?!

A k takovým zítřkům se máme pomocí debilních nařízení EU propracovat? Pan Chovanec sice vydal silácké prohlášení, že po dvanácti přijatých migrantech přijde stopka; už žádného dalšího, ale jak probíhalo azylové řízení? Předpokládám, že to byli muslimové; bylo jim sděleno, že šária je nepřípustná, nerovnost pohlaví rovněž a dalších několik set veršů ve výhružném a nenávistném tónu směrem k nevěřícím nelze veřejně z Koránu prezentovat pro rozpor s demokratickými pravidly? Soudím, že asi ne, ale minimálně by nás pan ministr měl informovat (a veřejnost to má právo vědět), kdo posílí naše řady jako budoucí spoluobčan.

Ze všech konkrétních příkladů ze záp. zemí se stále jasněji ukazuje, že vedle různých náboženství a i národností, které se dokážou integrovat do stávají majority, je to výrazně jedině islám a jeho nositelé - muslimové, kteří to nedokážou a dle Koránu ani nemohou. Závěr je zřejmý: zastavit příchod muslimů do Evropy a dle podmínek v každé jednotlivé zemi, pro nepřehlédnutelné protizákonné teze, postavit islám mimo zákon.

Miroslav Kulhavý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty