Miroslav Macek: Bělobrádkovo dlouho očekávané šílenství konečně propuklo

12.04.2018 8:17

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Bělobrádkovo dlouho očekávané šílenství konečně propuklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pozoruji-li americkou hysterii kolem používání – zneužívání dat z facebooku, nemohu se zbavit jednoho jediného silného dojmu: jde jen a jedině o záminku, aby politikové mohli „regulovat“ sociální sítě k obrazu svému. Je to prostě atak, který bylo možné očekávat, neboť ničeho se vládcové historicky více neobávají, než možnosti nekontrolovaného domlouvání se nevolníků…

***

Bělobrádkovo dlouho očekávané šílenství konečně propuklo. Navrhl totiž, ať vládne šest demokratických stran a ANO je toleruje. To po čtyřech letech, co dělal Sobotkovi a Babišovi křoví ve vládě, Babiše nezná?
A mimochodem: jsou-li SPD a komunisté strany nedemokratické, jak to, že se smějí účastnit voleb?

***

Tomáš Haas:
Pochybuji, že někdo z těch, kdo odsuzují "ruské odmítání vyšetření plynového incidentu v Sýrii" viděl text obou návrhů a průběh diskuze v Radě bezpečnosti (informace je dostupná na stránkách Rady).
Proč Rusko vetovalo rezoluci, kterou navrhly USA?
Americký draft "plně podporuje nález OPCW (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons - Organizace pro zákaz chemických zbraní)".
OPCW není orgánem OSN, je dobrovolnou mezinárodní organizací.
A tato organizace označila plynový útok na civilní obyvatelstvo za spáchaný Asadovýn režimem. Nikdo zatím nepodal důkaz ani k tomu, že nějaký útok byl spáchán, ani k tomu, o jaký plyn mělo jít, ani důkaz, že zodpovědnost za takový útok, pokud k němu opravdu došlo, nese Syrská vláda. To, že se k němu připojila WHO, není důkaz, WHO se stejně jako USA opírá o zprávu OPCW. Navíc OPCW označuje viníka, což není její úlohou.
Americký návrh rezoluce tedy předjímá výsledek vyšetřování a bez důkazu odsuzuje viníka - Syrii.
Ruský návrh žádá, aby incident byl vyšetřen nezávislou mezinárodní expertní komisí v souladu s pro tento účel schválenou procedurou podle Smlouvy o zákazu chemických zbraní.
Český tisk situaci prezentuje jako ruské veto vyšetřování, neobtěžuje se vysvětlit příčinu ruského veta a zamlčuje americké veto ruského návrhu.

***

Módním způsobem hygieny je hodit špínu na někoho jiného.

***

Od dnešního odpoledne by měla být u všech renomovaných knihkupců k dostání moje nová kniha „3 x na horké stopě“ – soubor lehce parodických detektivních povídek, z nichž každá je napsaná jiným stylem žánru. Chcete-li se pobavit, neváhejte!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…