Miroslav Macek: Česko s antigenními testy vsadilo na špatnou kartu

16.03.2021 11:10

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Česko s antigenními testy vsadilo na špatnou kartu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Česko s antigenními testy vsadilo na špatnou kartu, je přesvědčen muž, který se už více než rok věnuje vývoji testů na covid-19. „Takové testování může být horší, než kdyby se netestovalo vůbec,“ říká Martin Dienstbier. „Problém celé téhle velké operace se jmenuje právě antigenní testy. Ona totiž vláda nakázala testovat těmito testy, které z našeho pohledu jsou pro takové plošné testování velmi nevhodné. Jsou nepřesné, mají nízkou citlivost, zvlášť pokud se použijí v rukou laické veřejnosti,“ říká.
To je přece úplně jedno. Hlavně, že se na nich někdo napakuje…

***

Rusko oznámilo, že podepsalo dohodu s Německem na výrobu vakcíny Sputnik V, napsala agentura Interfax s odvoláním na šéfa fondu přímých investic RDIF Kirilla Dmitrijeva. Jaká firma by měla vakcínu vyrábět, ale zveřejněno zatím nebylo. Podobné dohody Rusko uzavřelo také s Itálií, Francií a Španělskem. Jednání se vedou s dalšími společnostmi, napsal server týdeníku Der Spiegel. Vakcínou se očkuje v téměř 50 zemích včetně Maďarska, které ji používá i bez souhlasu EMA. První dodávky vakcíny dorazily také na Slovensko.
Takové zprávy by se měly zakázat, zbytečně to nabourává vztah českých medií k Rusku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…