Miroslav Macek: Farmaceutické firmy a zbrojaři to určitě platit nebudou

27.10.2022 9:32 | Komentář

Čtvrteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Farmaceutické firmy a zbrojaři to určitě platit nebudou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Rozpočet na příští rok je rozpočet válečný a krizový, prohlásil ve sněmovně premiér Fiala.
Mluvě za sebe, musím konstatovat, že já jsem nikomu válku nevyhlásil, nevolil jsem nikoho, kdo měl ve volebním programu vyhlášení války, krizi jsem též nezpůsobil a naopak vždy varoval před vším, čím politici tuzemští i cizozemští krizi způsobili.
Jak vy?

Eurostat koncem minulého týdne upřesnil, že loni veřejný dluh Česka vzrostl meziročně o 4,3 procenta HDP, tedy nejrychleji v EU.
Někdo holt ten covidový humbuk a proxyválku USA s Ruskem zaplatit musí. A farmaceutické firmy a zbrojaři to určitě nebudou.

Ve svém projevu uvedl nový ministerský předseda Velké Británie Sunak, že ekonomické problémy v zemi jsou vyvolány akcemi ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajině, stejně jako pandemií COVID-19.
Což je nesmysl a tradiční záměna důsledků a příčin. Ekonomické problémy Velké Británie jsou způsobeny jednak různými revanšemi EU za brexit, ale hlavně zapojením země do americké proxyválky s Ruskem a dále hysterickými reakcemi na Covid 19.

Benjamin Kuras o situaci v britské Konservativní straně:
Děje se s ní to, co s většinou evropských konzervativních stran. Totiž to, že dávno přestaly být konzervativní a posunuly se k progresivnímu liberalismu. Totéž se stalo křesťanským demokratům v Německu a v Itálii, republikánům ve Francii – a třeba i ODS u nás. Tradičně konzervativní politici pak byli nuceni zakládat strany „konzervativnější než konzervativní“, jimž se začalo přezdívat „populistické“ nebo „extremistické“. U italské Fratelli, donekonečna opakující, že se hlásí ke klasickému konzervatismu Rogera Scrutona, dokonce nějaký imbecilní novinář vymyslel přezdívku „postfašitická“, kterou stejně imbecilně opakuje kdekdo včetně třeba i jinak inteligentních Lidovek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …