Miroslav Macek: Nejde přece o válečné zajatce, ale teroristy. Proč je prostě nepostřílí?

19.02.2019 9:00

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nejde přece o válečné zajatce, ale teroristy. Proč je prostě nepostřílí?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Opsáno z facebooku:

"Jsme tady pro všechny. Pro důchodce, pro ženy i muže, pro učitele, pro zdravotní sestry, pro kopáče, pro nezaměstnané, pro milionáře i pro bezmajetné. Vyhovíme státním zaměstnancům, zemědělcům, lékařům. Radost z nás budou mít soudci, advokáti, státní zástupci i obvinění. Jsme tady pro dělníky, pro techniky, pro kuchařky, pro policisty i hasiče. Myslíme na matky samoživitelky, na bezdomovce, zloděje i udavače. Víme, jak zaujmout vrahy, mile překvapíme svými nápady drobné řemeslníky i továrníky, špatně se nebudou mít ani pracovníci bank. S radostí nás budou volit umělci, prostitutky, stavbaři. Sportovci nepřijdou zkrátka. Je tady ještě někdo? "

V pamětech Otakara Štorcha – Mariena jsem narazil na výstižný výraz nakladatele převážně filosofické literatury dr. Jana Laichtera „zproletarizování inteligence“, kterým popsal situaci v nově vzniklé republice po 1. světové válce.

Co by asi tak řekl na dnešní stav inteligence?

Donald Trump vyzval představitele evropských států, aby převzali 800 islamistů zadržených v Sýrii a postavili je před soud, jinak je propustí.

Tomu pranic nerozumím. Nejde přece o válečné zajatce, ale teroristy. Proč je prostě nepostřílí? Proč by je evropští daňoví poplatníci měli desetiletí živit ve věznicích?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …