Miroslav Macek: Odboráři z OKD by měli chtít peníze po občanech, ne po státu

20.09.2013 11:18

Páteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Odboráři z OKD by měli chtít peníze po občanech, ne po státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Pár „solárních baronů“ ve spolupráci s politiky (a tyto dvě skupiny se dozajista prolínají) si legislativně vytvořilo tunel na miliardy z našich kapes za fotovoltaickou energii. Toho využili další tisíce podnikatelů a chtěli se zcela legálně přiživit na tomto byznysu. Paušalizace je v tomto případě opravdu hloupá a kolektivní vina a postih by byly vysoce nespravedlivé. Je tedy nutno veškeré úsilí usměrnit na identifikaci prvně zmíněných…

Odboráři z OKD jsou přesvědčeni, že jim stát musí finančně pomoci. Svůj požadavek by však měli adresovat nikoliv státu, který žádné peníze vlastní peníze nemá, ale těm, kteří by to případně zaplatili, tedy občanům, kteří platí více daní, nežli pobírají na sociálních dávkách. Takže správně by se měli ptát: Dámy a pánové, jste nám ochotni ze svých kapes dát těch pár miliard nebo ne?

Obec Kravaře na Českolipsku musí kvůli rozhodnutí Úřadu pro ochranu osobních údajů zaplatit 30 tisíc korun pokutu, neboť na svém webu zveřejnila jména obecních zlodějů. Trvalý odběratel našich daní Igor Němec, šéf Úřadu, k tomu řekl, že prostě jen jedná podle zákona. Má pravdu. Zákon mu ovšem dozajista nenařizuje uložit pokutu 30.000.- Kč. Kdyby byl Igor Němec zdravého selského rozumu, pak by inicioval změnu zákona a do té doby v takových případech rozdával drakonické pokuty ve výši 1 koruny. I to mu zákon umožňuje…

To, kterak se redaktoři a redaktorky neustále snaží ze státního zástupce Ištvána vytáhnout nějaké náznaky nebo informace, které ze zákona sdělit nemůže, pokládám za neprofesionalitu hodnou spíše bulváru.

Na internetu poletuje materiál nazvaný „Kompletní spis o spolupráci s StB Andreje Babiše“. Což je ovšem blbost, neboť obsah spisu byl zlikvidován již na počátku prosince 1989 a zůstala v podstatě jenom jeho úřední košilka. Takže logická otázka zní: proč estébáci honem honem likvidovali spis někoho, s nímž si spolupráci vymysleli a dotyčný s nimi nikdy nespolupracoval (jak tvrdí Babiš)?

Zajímavá slova Izraelity, který byl vylosován z 22 mužů, aby stiskem tlačítka popravil Adolfa Eichmanna (zahlédl jsem jen kousek v TV a tak neznám jeho jméno): Osobně bych to neudělal, ale dostal jsem rozkaz.

Režisér Vojtěch Jasný v Reflexu o smrti Jana Masaryka:
Ten osudný den, když ho našli, jsem byl fotit Černínský palác, opravdu velmi brzo ráno, protože to je nejlepší světlo. Najednou vyběhl vrátný a hnal nás pryč se slovy, že je tam šest kágébáků, kteří vyhodili z okna Masaryka. Nemohl jsem o tom však nic říct, protože by to byla moje smrt. V emigraci jsem pak o Masarykovi začal chystat film. Jenže KGB nás nenechal na pokoji ani tam – nejprve zabili v Americe producenta a jeho ženu a pak přišli do Baden - Badenu na mě. Praštili mě židlí do hlavy, ale měl jsem naštěstí tvrdé brýle, které byly vyrobeny při natáčení Kocoura. Nekončily hned za ušima, ale až víc vzadu na hlavě, a tak jsem skončil v nemocnici jen s otřesem mozku.
 Moje p.s.: Jaksi mi ta druhá část jeho slov znedůvěryhodňuje tu první…

Čtenář glos M. D. mi napsal:
Myslím, že v pojetí pana Babiše a státu jako firmy je občan nikoli zaměstnanec či dokonce snad akcionář, ale zákazník. A na opožděné reklamace nebude brán zřetel.

Čtenář glos P. G. mi napsal:
Napadlo mne, že by se na volby mohl aplikovat zákon o střetu zájmů. Bláhově jsem se domníval, že podle tohoto zákona se hlasování musí vzdát ten, kdo by mohl svým hlasováním získat nějaký prospěch. Kdyby tomu tak bylo, nesměli by např. v letošních volbách hlasovat státní úředníci (slib nárůstu platů), důchodci (slib nárůstu důchodů), těhotné ženy s alespoň jedním dítětem (slib příspěvku na druhé a další dítě) apod.

Čtenář glos P. V. mi napsal:
Rád bych reagoval na poznámku čtenáře P.R.:
V vážený pane inženýre, nenadávejte. Sami si za to můžeme. Kdysi jsem četl, že i zvukaři chtěli založit podobnou organizaci, protože i mixování zvuku jest duševním vlastnictvím. Jako konstruktérovi se mě zdálo nespravedlivé, že za naše výtvory by měl zákazník platit jen jednou. Svým kolegům a známým jsem tedy mailem rozeslal zakládací listinu Svazu Konstruktérů, Architektů, Projektantů a Techniků dále jen SKAPTE, se žádostí, aby ji poslali dál.
Cílem bylo, aby lidé užívající naše výtvory platili trvale. Tedy např. za bydlení ve Vámi vyprojektovaném domě by uživatel platil poplatek po celou dobu užívání, a my, vedení SKAPTE, bychom tyto poplatky spravedlivě rozdělovali mezi své kamarády. Pardon, členy SKAPTE.
Bohužel, kolegové to vzali jen jako recesi a zakládací mail se tedy řetězovým mailem nestal. Pokud byste měl o členství zájem, mohu Vám přislíbit funkci 1. místopředsedy (a tím slušný podíl na vybraných poplatcích). Redakci Viditelného Macka tímto dávám souhlas k poskytnutí kontaktu na mě.
Jsa zhrzen neúspěchem SKAPTE, jsem autorské poplatky za prázdné CD, HDR a jiné média začal brát jako Autorské pojištění (podobné jako zdravotní pojištění). Muziku a filmy stahuju volně z internetu, morálních zábran zproštěn. Vše ukládám na média, z kterých jsem řádně odvedl autorské příspěvky a oni se umělci jistě spravedlivě podělí.

Čtenář glos V. M. mi napsal:
První odstavec Vaší dnešní glosy mi připomněl nehezký zážitek z dnešního rána. Před odchodem do práce jsem si v 6:30 pustil zprávy na ČT24 a otřásl jsem se hnusem, když jsem zahlédl moudře hovořit bývalého mluvčího vlády Staníka Grossíka Libora Roučka. Rouček vyprávěl, jak ve vyspělé západní Evropě je naprosto běžné, že podniku, který se ocitne v takových potížích, v jakých se ocitly OKD, samozřejmě pomůže stát. Jelikož je Rouček uklizen v Bruseli, už jsem na něj pomalu zapomínal (jak typické pro téměř všechny aktivní europoslance), ale zase mi připomněl, jakým typickým bolševikem je a soužití s jemu podobnými v europarlamentu jeho názory ještě utvrdilo. Bohužel EU nikdy nezažije rozum, aby ten spolek, který je k ničemu, rozpustila.

Petr Paulczinsky na facebooku:
Z kandidátky Zelených: expertka na rovné příležitosti, grantová konzultantka, analytička šetrné turistiky, atd. atd. Už schází jen expertka na biomasu…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…