Miroslav Macek: Pálením trenek neztratil důstojnost Zeman, ale ti, co tu takhle - zase - hysterčí

19.06.2018 10:57

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Pálením trenek neztratil důstojnost Zeman, ale ti, co tu takhle - zase - hysterčí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Vynikající nápad ze Slovenska: Neoznačovat normálně pěstované plodiny a chované živočichy BIO, ale označovat všechny ostatní CHEMO…

***

Členové filmových štábů společnosti Netflix mají zakázáno na sebe navzájem vrhat pohledy trvající déle než pět sekund. Firma tak reaguje na kampaň proti sexuálnímu obtěžování a zneužívání #MeToo, napsal ve čtvrtek britský deník The Sun. Netflix opatřením reaguje na hnutí #metoo, které otřáslo Hollywoodem, a které vážně ohrozilo výrobu seriálu Dům z karet.
Netflix kvůli obviněním ze sexuálního obtěžování ukončil spolupráci s oscarovým hercem Kevinem Spaceym, který v seriálu ztvárnil hlavní roli. „Vedoucí pracovníci nás přišli na schůzku o obtěžování poučit, co je vhodné, a co ne. Dívat se na někoho déle než pět sekund je považováno za nechutné,“ potvrdil jeden z členů štábu seriálu Černé zrcadlo.
Dodávám:
Vždy, když mám dojem, že lidská blbost dosáhla hranic vesmíru, se objeví další důkaz, že vesmír je nekonečný…

***

Daniel M. Zak:
Kdyby po hradě jezdil na koloběžce Zeman, byl by to výsměch starého skřeta, který pohrdá Masarykovým odkazem. Ovšem u Havla to byla roztomilá nezbednost. Vzít si Zeman krátký kalhoty, bude to důkaz buranství a stařecké demence, zatímco u Havla projev nonšalantní skromnosti. Popravdě - pálením trenek neztratil důstojnost Zeman, ale ti, co tu takhle - zase - hysterčí.

***

Čtenář glos V. L. mi napsal:
Ano, trenky samotné žádný umělecký artefakt nejsou. Artefakt hodný zájmu z něj činí až příběh s těmito trenkami spojený. A někteří novináři toto ohodnotili částkou několika milionů korun. Bezva, beru. Ale Zeman tím, že tyto trenky spálil, k jejich příběhu připsal další kapitolu, a tím jejich hodnotu zvedl o dalších pár milionů. Takže bych doporučil, aby ten galerista ochotný ty trenky koupit a vystavit, zažádal o koupi urny s popelem těch trenek pochopitelně za cenu vyšší než jakou byl ochoten zaplatit za trenky. A Zemana těžko soudit proto, že způsobil škodu státu ve výši několika milionů spálením trenek, ale naopak je nutno jej pochválit, že během pár minut zvedl tržní hodnotu těch trenek o pár milionů.

***

Hanka Růžičková na Facebooku:
Byla jsem na návštěvě u bývalé kolegyně ze školy. Přijala výzvu - 14 dní zastupovala nemocnou učitelku ve 3. třídě.
Její dojmy? Děti jsou pořád úžasné. Celých 14 dní si s nimi povídala. Vůbec nevěnovala pozornost interaktivním tabulím a všemu tomu, co ve třídě bylo, ale prostě si s nimi povídala. O tom, jak je škola báječná. O tom, jak je matematika jednoduchá. O tom, jak je čeština jednoduchá.
Probrala s nimi základy. Doučila je základy! Děti seděly a pozorně jí naslouchaly. Po 14 dnech si rodiče vyžádali schůzku se zastupující učitelkou. Předali jí velkou kytku s poděkováním. Jejich děti chodily těch 14 dní do školy rády a ze školy šťastné.
Zajímavé setkání, zajímavé povídání...

***

Dnes se pravda nenalézá, ale vytváří…

***

Karel Čapek, který by se v dnešní době uzoufal:
A ještě musím pochválit tebe, tebe, česká řeči, jazyku z nejtěžších mezi všemi, jazyku z nejbohatších všemi významy a odstíny, řeči nejdokonalejší, nejcitlivější, nejkadencovanější ze všech řečí, které znám nebo jsem slyšel mluvit. Chtěl bych umět napsat vše, co dovedeš vyjádřit; chtěl bych užít aspoň jedinkrát všech krásných, určitých, živoucích slov, která jsou v tobě. Nikdy jsi mi neselhala; jen já jsem selhával, nenacházeje ve své tvrdé hlavě dosti vědomí, dosti povzletu, dosti poznání, abych to vše přesně vyjádřil. Musel bych žít sterým životem, abych tě plně poznal; doposud nikdo neshlédl vše, co jsi; ještě jsi před námi, tajemná, překypující a plná dalekých výhledů, budoucí vědomí národa, který vzestupuje.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…