Miroslav Macek: Slušně napsaná stížnost

02.05.2019 21:42

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Slušně napsaná stížnost
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Zajímavé počty:
Dvaadevadesát procent uprchlíků se chce integrovat do německé společnosti. Ukázal to průzkum Schillerovy univerzity v Jeně provedený ve spolkové zemi Durynsko mezi uprchlíky převážně ze Sýrie a Afghánistánu.
Podle sondáže mezi uprchlíky, kteří do Durynska přišli od roku 2013, by chtělo 80 procent dotázaných převzít německou kulturu, zároveň si ale ponechat i kulturu země původu.
Studie zadaná univerzitě durynskou zemskou vládou a vypracovaná na základě výsledků uvedeného průzkumu, také ukázala, že 12 procent uprchlíků se chce asimilovat, a tedy se vzdát původní kultury, uvedl dnes jenský profesor Andreas Beelmann.

***

Jana Zwyrtek Hamplová:
Velmi překvapivé rozhodnutí Ústavního soudu. Jen ještě všem nedošlo, co vlastně znamená. Možná ani Ústavnímu soudu.
V každém případě by bylo dobře, kdyby se dané rozhodnutí vykládalo pozitivně – že si asi jako jedni z mála v Evropě můžeme s úlevou vydechnout, a nejen říct, ale i jinak projevit v činech své názory. Například tak, že v restauraci padne: „Pane poslanče, já vás viděl včera mluvit ve Sněmovně, a protože nesouhlasím s Vaším názorem, tak vám prostě nenaleju. Běžte si jinam…“
Ústavní soud nám k tomuto jednání jednoznačně otevřel cestu. Využívejme ji, rozumně a s rozmyslem, dokud ji máme… Brzy totiž jistě začne opět křičet ulice, že musíme sloužit všem bez rozdílu. Nemusíme. A říká to Ústavní soud. Pořád čekám, co kolem toho bude za křik. Ticho je zatím nepochybně jen proto, že šlo o Rusy.
Čekám, co se strhne, až hoteliér pověsí na dveře ceduli – neubytováváme Afričany, protože nás bez dovolení zaplavují, a já s tím nesouhlasím. To by byl poprask. Bude mít někdo tu odvahu?
Tuto odvahu však měl nepochybně Ústavní soud, když mezi řádky řekl: „Diskriminujte, je-li důvodem váš osobní názor. Máte právo ho takto projevit.“
Proto rozhodnutí Ústavního soudu považuji za přelomové. Jen ještě všem nedošlo, že jde o povolení diskriminace podle vlastního názoru, a to dokonce při výkonu povolání.

***

Sociolog Vojtěch Bednář:
K otázce protestů proti Babišovi řeknu následující: Babiš je pouze postava. Ani se všemi svými penězi by nezvládl nic, kdyby ho nepodporovalo 30% obyvatel tohoto státu. Možná, že na začátku jeho působení se dalo říct, že si podporu "koupil", anebo "vylhal" jednoduše tím, jak ukazoval, jak jsou stávající politici neschopní, ale ona už trvá osm let a viditelně se nezmenšuje. Ani s nejlepšími médii na své straně, ani s nejmazanějším PR toho nedosáhnete. Protestovat proti němu - postavě, tedy fakticky znamená protestovat proti názoru třiceti procent občanů ochotných jít k volbám. Nejenom že tím protestující ničeho nedosáhnou, ale jejich akce se obrátí proti nim. Jediné, co by pomohlo jejich věci, by bylo postavit Babišovi adekvátního soupeře.

***

Vox populi:
Špidla je ze všech levičáků nejnebezpečnější, neboť těm svým blábolům věří!

***

Čeština je jazyk vtipný:
Slušně napsaná stížnost
Velice mne stolicuje, když se ani za nejvyšší bytost na nebesích nemohu ve vaší síti XY nikam dovolat. Na infolince ze mne ty příslušnice nejstaršího řemesla na světě dělají samce domácího tažného zvířete zbaveného samčí ozdoby a všechny jejich rady jsou mi zcela na výměšek z traktu zažívacího. Vždy se tak rozčílím, že ty příslušnice nejstaršího řemesla pošlu do análního otvoru a označím je za stará domácí zvířata produkující mléko. Tím chci říci, že veškerá komunikace s vámi je na ženský pohlavní orgán a já si při ní připadám jako pohlavní orgán mužský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…