Miroslav Macek: To, co se děje u nás, překvapí i scenáristy v BBC

19.10.2021 12:52 | Glosa

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: To, co se děje u nás, překvapí i scenáristy v BBC
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

A tak jsme se dozvěděli, že prezident republiky není momentálně schopen vykonávat svoji funkci. To ovšem, vzhledem ke stavu tohoto státu, většina ústavních činitelů také ne.

***

S takovými matematiky ve vládě se to bude šetřit!
Petr Fiala v ČT: „Dal bych ministrům úkol ušetřit 6% provozních výdajů, a kdyby se jim to povedlo, tak ušetříme skoro těch 100 miliard“.
A teď učivo ze ZŠ - trojčlenka:
100 mld ...6%
x ..........100%
Provozní výdaje ministerstev jsou 1 bilion 667 miliard?

***

Naši novináři zveřejnili, že v Panama Papers se objevila též údajná milenka bývalého kazašského prezidenta. Kupodivu jména Čechů, figurujících ve stejných dokumentech, nám stále tají.

***

Anketa

Schvalujete, že Babišova vláda odpouští DPH na elektřinu?

76%
11%
hlasovalo: 15412 lidí

Světélko na konci hysterického covidového tunelu se snad konečně objevilo:
Přes 45 tisíc nakažených covidem-19 zaznamenaly britské úřady za čtvrteční den, nejvíce od poloviny července. Míra hospitalizace roste, každý den umírá asi sto pacientů. Přesto je tamní veřejnost v klidu.
„Jsme ve fázi, kdy na tuto nemoc stále umírá hodně lidí, ale tato skutečnost ustoupila do pozadí. Zvykli jsme si na něco, co nezmizelo. Myslím, že už lidé nevnímají úmrtnost tolik citlivě,” dodala k tomu Linda Bauldová, profesorka veřejného zdraví Edinburgské univerzity.
Odborníci se shodují, že velká část obyvatel prostě začala vnímat covid-19 jako součást každodenního života. Podle Roberta Baulda, který se zabývá psychologií chování, k tomu přispěl i takzvaný „Den svobody”, tedy totální rozvolnění protiepidemických opatření 19. července.

***

Jediná možnost, jak mohou Starostové Pirátům kompenzovat úbytek osmnácti poslanců, je podle politologa Mlejnka to, když si ministři STAN vezmou pirátské exposlance k sobě na ministerstva na posty náměstků a poradců.
No, a je to! Konečně budeme mít ministerstva plná odborníků!

***

Čtenář T. P. mi napsal:
Osobně si myslím, že se zapomnělo ještě na zřízení Ministerstva pro administrativní záležitosti, které by činnost vámi uvedených ministerstev koordinovalo a ke každému tam vzniklému formuláři přidalo ještě dva další plus pochopitelně vícestránkovou vysvětlující doložku. Natáčet tam doporučuji ihned od počátku, ať to máme pěkně komplet a můžeme to jako frašku prodávat po celém světě. Myslím, že to, co se děje u nás, překvapí i scenáristy v BBC.

***

Češi promptně vymysleli palindrom:
PIJAN LEŽEL NA JIP

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…