Miroslav Macek: Víte, že pro boj s infekčními chorobami existuje v rámci EU celá instituce?

22.04.2020 16:52

Středeční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Víte, že pro boj s infekčními chorobami existuje v rámci EU celá instituce?
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Víte, že pro boj s infekčními chorobami existuje v rámci Evropské unie celá instituce? Jmenuje se ECDC a vsadím se, že jste o ní doposud nikdy neslyšeli, ačkoli má 267 zaměstnanců s rozpočtem 1,25 miliard korun.

 

„Pražské vrchní státní zastupitelství podalo obžalobu na obviněného, který na facebooku schvaloval teroristické útoky Anderse Breivika v Norsku.

Za veřejné schvalování spáchaného teroristického trestného činu nebo za veřejné vychvalování jeho pachatele ukládá zákoník odnětí svobody od dvou do deseti let. Sazba se ovšem zvyšuje na pět až 15 let, pokud se schvalování uskuteční "tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem".

Tolik zpráva. Pokrok se zastavit nedá! Za schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora Heydricha byl trest smrti.

Dotaz pro právníky: Pokud budu veřejně na počítačové síti schvalovat atentát na následníka trůnu Ferdinanda d´Este, případně na Trockého, automaticky mi hrozí 5 – 15 let nebo existuje nějaký seznam atentátů a teroristických činů, jejichž schvalování není trestné?

 

Čtenářka glos L. H. mi napsala:

Reaguji na první část Vaší glosy – souhlasím, jen bych to trochu modifikovala: dle mého názoru by každý úředník měl minimálně pět let povinně podnikat jako OSVČ nejen před nástupem na úřad, ale po pěti letech v úřadě se povinně vrátit zpět mezi OSVČ, aby si na vlastní kůži vyzkoušel, co v úřadě napáchal.

 

Doporučuji k přečtení!
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/lekari-z-uk-vyzyvaji-k-uvolnovani-opatreni-proti-koronaviru-40321316

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…