Odborová organizace: Podporujeme stávkovou pohotovost svazu dopravců

24.11.2015 17:27

Nedůstojné a nedostatečné mzdy ve veřejné dopravě jsou ostudou v krajích a vyhlášení stávkové pohotovosti v rámci Odborového svazu dopravy je zcela logickým vyústěním této situace. Kampaň ČMKOS "Konec levné práce" dodává nyní při kolektivním vyjednávání odvahu českým zaměstnancům požadovat spravedlivé navýšení mezd.

Odborová organizace: Podporujeme stávkovou pohotovost svazu dopravců
Foto: Škoda Transportation
Popisek: Trolejbus Škoda 31 Tr , ilustrační foto

Vyjednávání v rámci Odborového svazu dopravy zatím nepřineslo nápravu a prestižní, náročná, riziková a odpovědná profese je dnes vyplácena mzdou 72 až 85 Kč hrubého na hodinu.

Řidiči na pracovišti stráví často i více než 300 hodin měsíčně. Toto nedůstojné ohodnocení je důvodem, proč na trhu práce chybí téměř 6000 řidičů!

Sněm ČMKOS žádá odpovědné politiky, aby se urychleně zabývali situací v této důležité veřejné službě. Je krajně nezodpovědné, aby zaměstnanci veřejné dopravy, kteří denně odpovídají za bezpečnost a zdraví cestujících v náročném dopravním provozu, byli odměňováni na menší úrovni než brigádníci v supermarketech.

Účastníci Sněmu ČMKOS


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …