Oldřich Pružina: Opět politická píseň?

28.11.2017 9:19

Ač sám jsem také muzikantem, nesleduji komerční hudební představení a soutěže, neboť se z valné části jedná nikoli o duchovní prožití, ale jen o rozumářská rozptýlení. Ale na volební podvod v případě soutěže Slavíka jsem narazil při sledování dění na domácí politické scéně.

Oldřich Pružina: Opět politická píseň?
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Tomáš Ortel, frontman kapely Ortel.

A vtip je v tom, že organizátoři soutěže vyloučili hlasy letos dané skupině Ortel z důvodu, který jim u ostatních účastníků vůbec nevadil. Prý šlo o organizovanou facebookovou kampaň na volbu. Tím se z výsledků stal podvrh, naprosto jasně ukazující politické záměry organizátorů.

A tak tu máme opět Politickou píseň místo Slavíka (pamětníci pamatují), jen opravdu ještě schází přemístit soutěž do Sokolova, kde se kdysi tato totalitní soutěž odehrávala. I to nevkusně hloupé divadlo, které tam předvedl "herec" Matonoha v úboru dalajlámy (kterým chtěl zřejmě Ortel ponížit) by patřilo do těchto dob. Ovšem "ponížená" kapela na tento spektákl po minulé zkušenosti nepřišla, a tak sluníčkáři vyšli naprázdno.

Zvláště, když se za Ortel postavila i mnohými ceněná skupina Kabát. Ale zdá se, že kavárníci dělají vše, aby i u nás nastalo "Půlnoční království", a my jsme si mohli zazpívat podle svého jen až za hranicí "Země krále Miroslava". A to bychom neměli dopustit!

Oldřich Pružina

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…