Oldřich Pružina: SPD vadí všem

25.02.2019 16:23

K výzvě strany ND, aby členové a voliči SPD tuto stranu opustili a přestoupili k ND.

Oldřich Pružina: SPD vadí všem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura ve sněmovně

Na veřejnost se dostaly částečné informace o rozporu mezi vedením SPD a moravskoslezskou buňkou, která byla rozpuštěna. V závislosti na této zprávě vyšlo provolání vedení strany ND, aby členové a příznivci SPD, kteří jsou nespokojeni s touto situací, SPD opustili, a přešli do strany ND. Tedy z parlamentní strany s 10% volebního výsledku do neparlamentní strany s výsledky 0,0x. A to právě v tom čase, kdy se blíží ohromně důležité volby do europarlamentu, a stávající většina eurohujerů se bojí posílení národoveckých europoslanců z různých států.

Je známo, že euroglobalisté začínají tedy rozjíždět tzv. akci "vulterin", jejíž cílem je oslabit SPD v těchto volbách, ale potažmo i celou alternativní národoveckou sílu tak, že výsledkem bude roztříštěnost, a tak nízké výsledky, aby se do europarlamentu pokud možno z tohoto důvodu nedostal žádný národovecký poslanec. Nemá se opakovat situace, kdy proglobalistické síly rozbily stranu Úsvit? Zdá se, že jde o stejný cíl, protože SPD, jako jediná parlamentní strana, vadí všem kolem. Proč?

Na veřejnost zatím neproniklo podrobné stanovisko vedení SPD k výše zmíněné situaci, a je nanejvýš podivná iniciativa jiné /malé/ strany, aby členové a voliči SPD tuto opouštěli, a přidávali se k nim. Výsledkem by byl právě záměr globalistů zamezit zvrácení poměru hlasů v europarlamentu ve prospěch vlasteneckých stran.

Z jakého důvodu toto ND učinila vědí asi jen sami její vedoucí členové, ale z minulosti je známo, že podobná počínání jiných malých stran vedlo vždy k oslabení celé vlastenecké fronty.
Zatím se podařilo sehnat pouze toto vyjádření Tomia Okamury k situaci, a to je zde jako protiváha k rozkolnické výzvě ND:

Tomio Okamura - SPD

Dění kolem SPD a další témata v mém aktuálním rozhovoru pro Parlamentní listy:

1) SPD zrušilo buňku Moravskoslezského kraje, kterou vedl Lubomír Volný. Proč?
Předsednictvo hnutí SPD zjistilo, že v regionálním klubu Moravskoslezského kraje docházelo k porušování stanov včetně krácení demokratických práv členů, proto došlo k odebrání licence a zrušení regionálního klubu SPD Moravskoslezského kraje. Avšak zároveň platí, že členství všech členů a čekatelů zůstává zachováno a v souladu se stanovami budou mít příležitost pracovat v novém regionálním klubu.

2) Ozývají se hlasy, že odstranění Volného souvisí s jeho oznámením kandidatury na předsedu hnutí SPD. Tedy, že byla buňka zrušena, protože chtěl kandidovat proti vám na post předsedy. Co vy na to?
Předsednictvo SPD musí postupovat v souladu se zákonem i stanovami hnutí. A to je kritérium pro rozhodování předsednictva. V případě, že by jakákoliv politická strana v České republice nedodržovala demokratické stanovy schválené Ministerstvem vnitra, tak to bude problém.

3) Takže taková obvinění popíráte?
Volba předsedy je až za dva a půl roku. Každý člen SPD může kandidovat na předsedu a já jsem vyzval na poslední volební konferenci, která byla loni v červnu, aby se kdokoliv do kandidatury přihlásil a seděl tam i Luboš Volný. Samozřejmě může kandidovat jakýkoliv člen. Mandát předsedy je tříletý, takže k dalšímu dojde až za dva a půl roku a nejde tedy o aktuální věc v SPD. To ani nemůže mít žádnou souvislost, když jsem sám vyzval k tomu, aby se mi lidé postavili a kandidovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…