Oldřich Rambousek: Být či nebýt komunistou? Jak se vlastně pravý komunista pozná?

09.12.2013 18:49

V každém případě je to slovo do pranice. Co člověk-to jiný názor. Dá se však říci, že v každém člověku je kus komunisty, protože je li normální, tak je součástí společnosti-komunity. Komunistické prvky politiky i života snadno nalezneme i v bibli, a ač se to mnohým může zdát nesmyslné tak prvky komunismu umožnily lidstvu přežít různé katastrofy různého charakteru.

Oldřich Rambousek: Být či nebýt komunistou? Jak se vlastně pravý komunista pozná?
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Smutným konstatováním je fakt, že lidé si potřebu komunistických idejí uvědomí vždy, když je jejich bytí zásadním způsobem ohroženo. Než dojde k bodu zlomu tak se lidé řídí především svými charaktery a egoismem. Před bodem zlomu každý hledí pouze na svůj osobní prospěch bez ohledu na následky a důsledky svého počínání. Hlavní roli v této etapě hraje především slovíčko já, což je přímým původcem rozkladných procesů ve společnosti a rozkladných procesů v oblasti společenské morálky. Tyto faktory jsou stěžejními ve smyslu vzniku společenských a ekonomických krizí. Přitom stačí velmi málo, aby vše bylo jinak.

Slovíčko já se musí zaměnit za slovo my a podle toho také jednat. My-to je jeden z hlavních bodů komunistické ideologie. To neznamená - my-straníci, ale my-všichni lidé. To je ta správná dimenze. Vytvoříme li tedy nějaký produkt, tak z něj musí profitovat celá společnost. Participace na produktu musí být rovnoměrná ve smyslu-my. Nelze připustit, aby se do systému vloudilo jakékoliv já. Vláda je také produkt, ale zde bohužel platí zcela jiná pravidla. Zdánlivě se vláda tváří jako produkt společnosti, ale není řečeno jaké společnosti a jaké společnosti má sloužit a za jakých podmínek. Zde je zásadní rozpor mezi vládou a ekonomickým systémem. Ekonomický systém totiž slouží především ve smyslu já a vláda je na něj přímo napojena, což znemožňuje rovnoměrnou společenskou participaci. Novodobý systém vytváří armádu nezaměstnaných a sociálně vyloučených skupin společnosti, kteří nemohou, ač by mnozí chtěli, být rovnocennou součástí společnosti. Že je to nedemokratické a mnohdy až nelidské a ponižující se nedá popřít. V politice absentují prvky přímé demokracie což v přeneseném slova smyslu můžeme označit za prvky komunistické. Pan Okamura dnes už veřejně požaduje, aby prvky přímé demokracie byly uplatňovány, což je samozřejmě pro společnost velmi potřebné, ale je to též ukazatelem toho, že si lidé začínají uvědomovat průserovost současné politiky. V tomto směru je jisté, že bude tvrdě narážet, neb vládnoucí elity a vlastníci ekonomické formace nebudou toto chtít v žádném případě akceptovat. Oni by totiž už tolik nemohli uplatňovat to své-já. Bylo by jim viděno na prsty a byli by kontrolováni, což nemohou potřebovat. Zde je důležité, abychom MY-lidé k tomuto zaujali jasné stanovisko. Dá se s určitým nadhledem říci, že Okamurovo hnutí Úsvit předložilo v mnoha ohledech voličům více komunistický program než KSČM.

Je však pravdou, že program musí aplikovat lidé a nevěřím tomu, že by pan Bárta nebo pan Štětina byli natolik schopni změnit své postoje, že by za program Úsvitu bojovali až do krve. Těmto lidem prostě nevěřím a domnívám se, že snižují důvěryhodnost samotného hnutí. Já osobně jsem v současnosti ještě členem KSČM, ale na konci roku letošního své členství ukončuji. Proč-zeptáte se jistě. Vždyť KSČM byla ve volbách úspěšná. Víte vážení-chci zůstat komunistou.

Nehodlám převlékat kabáty jako mnozí význační představitelé České země. A právě proto musím ukončit svou cestu s KSČM. Jsem totiž po zralé úvaze přesvědčen, že KSČM nedělá komunistickou politiku. Pouze vytváří jakýsi dojem komunistické politiky a využívá názvu své strany nebo spíše zneužívá. Je mi líto mnoha členů KSČM, že toto ještě neprohlédli. Je mi líto těch starých poctivých komunistů, z jejichž dřiny dodnes mnozí těží. Chápu, že oportunistická a parlamentaristická politika umožňuje KSČM snadné přežití a přihrává to nějaké ty milionky do kasičky, ale nemá to charakter. Úspěch ve volbách do sněmovny nebyl výrazem zkvalitnění komunistické politiky či přerodu ve společnosti. Šlo především o výraz jakéhosi vzdoru a nespokojenosti ve společnosti. Šlo o vyjádření takzvané společenské nasranosti, ale také o absenci relevantních alternativ. Tedy v kostce řečeno-KSČM měla na zlepšení svého volebního výsledku pramalý vliv. Tak trochu znám zákulisí v KSČM a musím, i když nerad přiznat, že vrcholní představitelé strany si na své řadové členy mnohdy vzpomenou až týden před volbami. To je smutné konstatování. Jistě někteří straníci namítnou, že se konají oslavy MDŽ nebo 1. Máje, ale i když je to dodržování tradic tak je to především setrvačnost. Chybí zásadní, tvrdá a cílená akce. Chybí osvěta. Jsem toho názoru, že jde o postupné umrtvování komunistické myšlenky. Osobně jsem přesvědčen, že na tomto procesu se nechci podílet. Chci být a zůstanu komunistou-pouze bez členské legitimace KSČM.

Komunista se totiž nedá poznat podle stranické knížky ani podle obleku či kravaty. Komunista mívá mozolnaté ruce, špinavé montérky, prázdnou peněženku a žije z ruky do huby. Ti, kdož tvrdí, že komunismus má na svědomí miliony obětí je na omylu neb nezná anebo si vytváří falešná alibi. Vždy zabíjejí lidé a lidé jsou tím vinni. Je to jako s penězi! Peníze nejsou původcem krizí, ale opět jsou to lidé, kteří je vlastní, manipulují s nimi a zneužívají je. Tato alibi jsou vytvářena pro skrytí skutečného původce zla a tím vždy byl, je a bude pouze člověk. Zde se už dostáváme do prostoru, který není ani o levici, ani o pravici, ale o každém z nás. Dost možná některé lidi hodně naštvu, když řeknu, že si za ty sračky v naší zemi můžeme sami. Je to bohužel tak. Je s námi totiž nakládáno, tak jak zasloužíme, protože ohýbáme hřbet a necháme si všechno líbit. Kdejaký Germán se roztahuje v naší zemi a řve po našich lidech jako po otrocích. Přitom jen dělá to, co my sami mu dovolíme, aby s námi dělal. Co k tomuto říká současná komunistická strana?? Takřka nic!!! Komunismus je některými lidmi nazýván zločinnou ideologií což považuji za absolutní hloupost. Stačí se seznámit s komunistickou literaturou. Nastudovat si.  Především je to odvozováno z faktu, že se hovoří o komunistické revoluci a o převzetí moci dělnickou třídou silou. Revoluce přeci neznamená, že musí téct krev. Je také nadmíru jasné, že vládnoucí buržoazní menšina, která vykořisťuje dělníky se nezastaví před ničím a bude i za cenu použití hrubé síly bránit své nakořistěné majetky, které jsou vykoupeny krví, potem a bídou dělníků. Potom již dělníkům přeci nezbývá nic jiného, než přistoupit na stejný způsob boje jaký je použit proti nim. Je to zcela logický postup. Jenom blbec by se nechal mlátit holí a ještě za to poděkoval. Nebo je snad zločin, když dělník požaduje stejná práva, jako má příslušník buržoasní vrstvy?? Ono je nutno si uvědomit-a teď to řeknu zcela lidovým dialektem-VŠICHNI MÁME DO PRDELE STEJNOU DÍRU. Všichni jsme se narodili na tento svět, abychom zemřeli. Tedy to znamená, že umělé vytváření zcela diametrálních společenských rozdílů je irelevantní a špatné. V bibli je psáno, že všichni lidé si jsou před bohem rovni. To stejné říkají i komunisté s tím rozdílem, že nehovoří o bohu, ale pouze o lidské rovnosti. Vím, že současná KSČM v tomto směru neříká lidem ani členům strany plnou pravdu a, že se odchýlila od skutečné komunistické podstaty. Je důležité v určitém časovém horizontu pracovat na vytvoření nové, skutečně komunistické alternativy bez příkras. Řečmi se člověk totiž nenají. Bohužel všude okolo nás jsou to zatím jenom kecy, kecy, kecy.

Možná-i když tomu moc nevěřím to rozsekne pan Babiš dle hesla: Babiš-skvrn a špíny nás zbavíš. Určitě by však vše mohla rozseknout sjednocená dělnická třída a k tomu sjednocení Vás všechny tímto vyzývám. Díky Parlamentním listům můžeme všichni spolu komunikovat a dle svých zkušeností vím, i když někteří tvrdí opak, že Parlamentní listy jsou zcela nestranné médium, které dává prostor úplně všem lidem k vyjádření svých názorů-mají li hlavu a patu. Nikdy se mi u Parlamentních listů nestalo, že by měl někdo snahu mě cenzurovat jako třeba u Halo Novin. Věřím, že jednou bude zase lépe, ale musíme se o to přičinit všichni a vymést současnou politickou špínu na hnůj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…