Oldřich Rambousek: Hledání ztraceného času není vizí budoucnosti

29.12.2013 21:35

Ve smyslu hledání ztraceného času vyznělo vánoční poselství k národu prezidenta České republiky-Miloše Zemana.

Oldřich Rambousek: Hledání ztraceného času není vizí budoucnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Nemá smysl zmíněné poselství ani analyzovat, protože by se jednalo o zbytečně ztracený čas. Prázdnotou a nulitní ideou nemá smysl se zabývat. Ona prázdnota a myšlenková impotence pramení z 25 let ztraceného času, který již dnes nemůžeme vrátit, opravit, či nějak jinak s ním manipulovat. Je jen jediné co s tímto časem můžeme udělat a tj.-vzít si z něho ponaučení.

Je zcela přirozeným jevem, že lidé hledají na mnohé odpovědi. Je i zcela přirozené, že lidé hledají nový lepší svět a slušné živobytí. Lidé hledají také důstojnost, která jim v naší zemi byla mnohdy odebrána. Všichni víme, že tyto záležitosti jsou staré jako lidstvo samo a že se doposud nikomu nepodařilo za věky věků na tyto otázka nalézt adekvátní odpověď. Kdo tvrdí, že zná na toto odpověď, tak vědomě lže.

Stoprocentní dokonalosti nelze dosáhnout ani v tom nejlepším systému. My se pouze můžeme snažit dosáhnout určitého stupně dokonalosti. Je otázkou, kdo ono snažení bude vést, a jaké bude volit prostředky. V tomto směru vedl náš pan prezident Zeman zcela planou řeč-nic neříkající. To odpovídá předem danému stavu v tom smyslu, že prezident má jen velmi malou možnost v tomto směru cokoliv vykonat, neb i on patří mezi poslušné loutky sloužící nadnárodním strukturám, které umenšují Českou svrchovanost. Jediné co ho snad omlouvá, je fakt, že na tom takto není sám.

Tato skutečnost se týká všech hlav států vyjma diktátorských režimů. Většina národů je svázána v určitých svazcích a i když mají tyto národy své národní vlády tak tyto jsou podřízeny diktatuře Bruselu, nadnárodních společností a organizovanému zločinu. Politici a to jak u nás tak i v okolních zemích jsou jen nastrčenými loutkami, které za velmi slušný peníz ukazují svou tvář, aby skrývali skutečné hybatele dějin a své skutečné chlebodárce.

My občané děláme zásadní chybu ve vnímání jádra problému. Ten netkví na levici či pravici. Ten tkví v nás samotných. Bohužel i prezident Zeman mnohdy zavádí tuto chybu špatným směrem. To-jestli  toto dělá záměrně nebo z hlouposti-na to ať si odpoví sám. Hledáním řešení problémů u politiků-to je opět ztráta času i peněz. Národ Český, Slovenský, Polský a mnohé další musí nalézt svou ztracenou integritu a také pochopit, že nám není třeba politických stran, úplatných a jidášských politiků, kteří nám lžou a na každém kroku nás okrádají bez toho, že by hájili národní zájmy. Netřeba nám Bruselské diktatury ani vyčůraných Američanů. Díky Bruselu a všem těm podvratným organizacím jako je FED, MMF, ECB, Trilaterální komise a dalším, je téměř každá země osazena chobotnicí, která občany vysává a dusí. Takovou zvláštní chobotnicí jsou církve. K mozku oné chobotnice se dostat nemůžeme, ale můžeme jí osekat její chapadla, jimiž jsou vlády, organizovaný zločin, církve, státní instituce atd. Po usekání chapadel začne postupně ta stvůra odumírat. Nebude mít totiž co žrát.

Chceme li mít svůj vlastní stát s prosperující ekonomikou a spokojeným národem tak musíme budovat bezpodmínečně demokracii zcela odspodu. Od toho nejprostšího občana v zemi. Demokracii přímou a to již od základních společenských struktur. Demokracie nesmí sloužit již nikdy více privilegovaným horním deseti tisícům. Mnozí občané spolu s prezidentem doufali ve změnu po volbách. Chyba lávky-nepovedlo se. Majitelé ekonomické formace si pohlídali velmi dobře své pozice. Je pravdou, že politická situace se trochu zklidnila, ale nadále sebou nese znaky pokračující dekadentní politiky což znamená, že se ve své podstatě nezměnilo nic. Jen pár nových tváří přišlo exhibovat do sněmovny.

Lidé svou volbou jakoby si vůbec neuvědomovali, že za každou koalici tvrdě platí, za každé její jednání, za kořistění ministerských postů a další zvrhlosti. Lidovci při svých jednáních vsadili na vydírání a uspěli. Tímto však pan Sobotka ztratil svou tvář, ale především se jeho postoj a postup nechá vnímat jako zrada voličů. A pan Babiš?? Ten jak rádi říkáme-skvrn a špíny nás zbavíš? Se zaujetím sleduji, jak tento zdánlivě tvrdý muž jde do koalice s nejzrádnější a nejfalešnější politickou stranou KDU-ČSL. Tato nově vzniklá koalice je kočkopes, který zemi nepřinese nic dobrého  a domnívám se, že budeme svědky mnoha divadelních představení ve sněmovně. Podotýkám, že za velmi předražené vstupné. Nezbývá tedy nic jiného, než aby občané vzali do svých vlastních rukou demokracii a svobodu a bránili třeba s klackem v ruce to málo, které se v naší zemi ještě nepodařilo rozkrást. S tím klackem v ruce si musíme vynutit průchod přímé demokracie s přímou politickou, právní, morální i lidskou odpovědností s nulovou imunitou. Když v tomto směru nic nebudeme dělat, tak to dopadne, jako se Zemanovým provoláním kde bylo mnoha slovy řečeno úplné hovno. Za skupinku lidí v SOS musím konstatovat, že přímá demokracie je náš cíl, protože je to jeden ze základních principů Marxismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …