Oldřich Rambousek: Mám se smát, nebo brečet? Z toho by se jeden pos..., soudruhu Jaroslave Ondráčku

07.12.2017 21:00

Včera se mi dostal do rukou dokument, jenž byl schválen OV KSČM v Trutnově jakožto stanovisko OV k žalostnému volebnímu výsledku v parlamentních volbách. Možná jsem úplně blbej a nechápu.

Oldřich Rambousek: Mám se smát, nebo brečet? Z toho by se jeden pos..., soudruhu Jaroslave Ondráčku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

V textu se nacházejí poznatky, o kterých mluvím dobře deset let a za které jsem byl pranýřován, odsuzován a svým způsobem některými soudruhy i šikanován. No soudruhy - to jsem asi přehnal - spíše to byl takový hodně slaboučký komunistický vývar. Je to sice hezké, co jste dali dohromady, a již dlouho jsem něco takového z nitra KSČM neslyšel, ale pořád je to málo a ustrašené.

Z textu vyplývá, že za volební debakl mohou dle vrcholových funkcionářů strany (Filipa, Dolejše a dalších) obyčejní členové ZO. No to je teda hnus, velebnosti. Za takovéto nesmysly by to celému ÚV měla členská základna na mimořádném sjezdu dát jasně poznat a vymlátit je jako žito. To i přestože zčásti je to pravda, protože tento politický šmejd, jenž vede stranu do záhuby, si členská základna sama zvolila. Oni bohužel ti prostí členové ještě věří v poctivost a čest, kterou však ÚV zcela postrádá. Problém však tkví někde jinde a ani pan Ondráček to ještě nechápe.

Víte, pane Ondráčku, věci se mají takto. KSČM již dávno není stranou komunistickou a vy to jistě víte, jen děláte  že nevíte. I váš otec a bývalý předseda OV a člen ÚV to pochopil a jasně mi to dal najevo, když vyřkl slova o tom, že i do strany přišla tržní ekonomika. Myslel si, že mi tímto blábolem zavře hubu, ale opak je pravdou. Voláte po straně moderního typu, ale takovou ji máte, pane Ondráčku, a právě na to strana dojíždí. Všechny politické subjekty dnešní takzvaně moderní doby nemají ideologický podtext a KSČM se ideologické podstaty vzdala! Tedy v zásadě si jsou politické subjekty velmi podobné a rozhodujícím faktorem politického úspěchu či neúspěchu je dobře zacílená propaganda a propracovaná rétorika lídrů. Vůbec není podstatné, zda se zakládá na pravdě - podstatný je konečný volební výsledek. To, že se KSČM vzdala marxistické ideologie, vyústilo ve stav, kdy se ze strany stal prachobyčejný středolevý subjekt s neprůhlednou politikou. Právě proto dochází k onomu lavírování, o kterém ve svém textu hovoříte, a ono lavírování v konečném důsledku znamená - kolik za to, co za to? Jenže pozor, komunista s buržoazií nevyjednává, ten proti ní bojuje! Tedy skutečný komunista. Jak vidno, tak ve vedení strany není žádný, neb je vytrvale jednáno s hnutím ANO o podpoře a jistém podílu moci, a to zcela bez ohledu na takzvaný ideologický kontext. Chcete moc a prachy a bohužel lidé jsou až ti poslední, a to stejně tak jako řadoví členové strany. Být vámi, pane Ondráčku (Jaroslave), vůbec bych si nedovolil hovořit o historii komunistické strany a ani bych nevzpomínal na dobu, kdy byla založena. To byli jiní lidé, těm šlo o holé přežití a alespoň minimální práva, těm nešlo o majetky a prospěch či nějaké podělané funkce. Oni rozuměli tomu, co chtějí, a tomu, co hlásali, ale vy to bohužel nevíte.

Text schválený OV v Trutnově je sice hezký, ale o čem to vlastně je? Jakou to má váhu. Onen text měl být schválen na mimořádných členských schůzích ZO jakožto nejvyšším schvalovacím orgánu strany. Nestalo se tak. Ve výsledku je to jen provolání jakéhosi OV bez mandátu usnesením členské schůze. Tedy cosi, o čem nebudou vyšší orgány ani jednat. Nemá to váhu. Chcete-li být tedy rebely, tak buďte, prosím, důslední a vyzvěte k přijetí tohoto dokumentu všechny ZO v republice, a to usnesením, schváleným členskou schůzí! V současném rozpoložení děláte jen haf haf, ale kousnout nemůžete. Nebo si již předem děláte alibi ve smyslu co kdyby?

Víte, chlapci a děvčata, kecáte hezky, ale tohle je prd platný. Strana musí projít vnitrostranickou čistkou a musí se tím zbavit všech oportunistů, kolaborantů a zrádců. Musí být opět vzata jako základ marxistická ideologie a z ní od píky rozvádět komunistické hnutí. Musí být opět zavedena vnitrostranická školení ML pro posílení znalostí ideologické podstaty členstvem. Musíme se opět vrátit k dělnické třídě, kam patříme, a neotáčet se k ní zády, jako to už strana činí dvacet let. Pokud toto málo neuděláme, tak můžeme jít leda do prdele, soudruzi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …