Oldřich Rambousek: Nebijte Feriho!

23.04.2019 21:35

Asi se budete divit, že začínám tímto způsobem, a dost možná vám to k mé osobě nebude sedět, ale je to tak. Feri pro běžného občana nemá cenu ani pářícího lejna v zimě. Nestojí za zájem. Je to jen loutka TOP 09 k přilákání voličů, je to kašpárek ke vzbuzování pozornosti. Loď TOP se pomalu potápí a oni chtějí jen přilákat pozornost. Chtějí politicky ještě chvíli přežít!

Oldřich Rambousek: Nebijte Feriho!
Foto: Repro Twitter
Popisek: Poslanec TOP 09 Dominik Feri po napadení na Moravě

Chápu, že vás může popouzet jeho vzhled, jenž připomíná právě slezivšího orangutana ze stromu, ale každý vypadáme nějak. Může vás popouzet jeho počínání ve sněmovně, ale takových tam je. Spousta z poslanců je takzvaně na ránu lopatou do ksichtu, ale to bychom takto museli vymlátit celý parlament a senát taky. Co se však změní? Vůbec nic. Ba ne, vážení, Feri není problém. Problém je naše vlastní hloupost, nevzdělanost, naivita a lenost myslet. Problém je v tom, že věříme, že je demokracie, právo, svoboda, rovnoprávnost atp. V demokracii by to tak být mělo, ale sami vidíte, že tomu tak není. Proč asi? Věříme v plky politických stran a jejich sliby. Bohužel drtivá většina z toho je pouze imaginární.

Naše, ale i Evropská společnost přestaly ideologicky myslet, přičemž dobře víme, že nejvyšší mocenské a kapitálové struktury ideologicky myslí. To je jejich obrovská výhoda. Jejich ideologií jsou moc a peníze. To všichni víme dobře! Když toto víme, tak je nutné pochopit, že jedinou relevantní obranou a konstruktivní možností je přenesení ideologického myšlení do nižších úrovní společnosti. To se řekne lehce, že jo? Ale jak, když žádná politická strana třeba u nás v ČR žádnou ideologii nenabízí? Není a nebude to snadné, ale v každém případě bude muset každý z nás začít přímo u sebe. Nesmíme dávat hlasy u voleb politickým stranám, ale pouze hnutím. Politické strany jsou totiž dnes subjekty komerčního charakteru, propojené s kapitálovými strukturami, což od základu eliminuje jakoukoliv formu demokracie. Ona ani ta hnutí nejsou samospasitelná, ale je to mnohem menší zlo. Tedy v první řadě začněme u sebe samých a trochu se politicky vzdělávejme, a to i přestože je to málo záživné. Povzbudit na této cestě by vás měl fakt, že mocenské a politické elity si v žádném případě nepřejí ideologicky znalý, pevný a odhodlaný národ, protože potom jim hrozí riziko, že se takový národ dokáže zbavit okovů diktatury a oni přijdou o svůj super byznys s lidskou blbostí. Viz Feri.

Použil jsem slovíčko diktatura, všimli jste si? Víte proč? Všeobecně si občané myslí, že žijeme v demokracii. Prd a ořech. Žijeme všichni v diktatuře kapitálu a jeho majitelů. Vše je kapitálu podřízeno. Velmi dobře tuto problematiku rozebral ve svém díle Kapitál Karel Marx. Je to velmi obtížné čtení, ale stojí za to. Samozřejmě od vzniku tohoto díla uplynulo mnoho let a mnohé se změnilo, ale dá se říci, že páteřní mechanismy kapitálu jsou stále stejné. Změnily se především prostředky k tvorbě kapitálu ve srovnání s dobami minulými. Dnešek oplývá tím, že jsou k jeho růstu využívány polopravdy, ale i lži a podvody. Nejsou ani nijak neobvyklé volební machinace a politické hry, kdy občan je politiky zblbnut, neřku-li obelhán, avšak způsobem, který se navenek tváří jako pravda. Člověk ideologicky a politicky nemyslící politickou hru a lež neodhalí!

Kapitál fungoval i v socialismu. Ten nelze z ekonomických a politických procesů vyjmout, ale lze ho regulovat a řídit. Lze ho využívat pro blaho všech občanů ve společnosti, ale kapitál je silný hráč, a tak na jeho ovládnutí je nutná jistá forma diktatury politické. Politická diktatura se dá generovat z ideologické podstaty. Ideologickou podstatou může být i samotný kapitál, a to v případě, že si dělnická třída uvědomí, že je to právě ona, která vytváří kapitálu nejvíc, přičemž z něho má nejméně, a ani ho nevlastní, tedy nevlastní prostředky k jeho tvorbě a teprve následně kapitál. Občan-člověk nepříslušný k mocenským a politickým strukturám vyššího řádu je dnes považován za výrobní nástroj, výrobní prostředek, a podle toho je s ním také zacházeno. Mzda odpovídá prostředkům, nutným k přežití z měsíce na měsíc, a nikoliv prostředkům, které daný příslušník dělnické třídy vytvořil. Příkladem nám může být takový ČEZ. Tato firma své zaměstnance platí relativně slušně a přitom má každoročně zisk několik miliard korun. Nutno si uvědomit, že tento zisk vytvářejí zaměstnanci! A to, prosím, musí utáhnout na svých bedrech i milionové měsíční platy vrcholového vedení, jejichž výše je málokdy srovnatelná s reálně odvedenou prací.

Nezbývá jiného, vážení, než začít používat mozek. Neseďte na prdeli u počítače a vezměte do rukou knihu, nebo studujte knihy v digitálním vydání, ale prosím, studujte. Feriho musíte umlátit argumenty a fakty. Ono to jde pěstí taky, ale tím se nic nezmění, protože dál budete jen těmi hloupými ovcemi, se kterými Feri a ti ostatní jenom vláčí a mají z vás prdel. Nebude jeden Feri a přijdou tři noví.

PS. Prosím vás, čtenáři, abystem kdož chcete a můžete, umístili tento článek na sociální sítě. Já nemohu, neb slovutný demokratický Facebook mě opět na měsíc kompletně zablokoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…