Oldřich Rambousek: Neuvěřitelné představy císaře pána Vašíka Klause – hlavy pomazané!

19.11.2013 11:44 | Zprávy

Hrůza a děs obchází Českou zemi. Na každém kroku nějaké to strašidlo, či kostlivci ve skříni.

Oldřich Rambousek: Neuvěřitelné představy císaře pána Vašíka Klause – hlavy pomazané!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus se baví s jedním ze svých odpůrců

Tomu všemu vévodí bývalý císař pán v botičkách s rolničkami na špičkách. On se však chová, jako by ani nevěděl, co vše zlého České zemi způsobil. Nevíte, o koho jde? No přeci o Vencu Klausovic. Tento bývalý principál ODS a mnoha vlád si dovoluje kritizovat postup ČNB při intervencích proti koruně. Jsem hluboce přesvědčen, že kdyby nadále seděl na svém piedestalu arogance a moci, tak by žádná kritika nebyla. Co na tom, že jeho současná proklamace se zakládá na pravdě, když zrovna u něho jsme za ta léta zvyklí, že říká pravdu pouze v případě, když se splete. Zrovna on by měl být v tomto případě zticha a jen šoupat nohama, protože jeho lví podíl na devastaci České ekonomiky mu nedává především morální právo, byť je otevřít hubu. Pod jeho vedením se v Česku začal budovat kapitalismus a to ne ledajaký!

Bylo to především na mafiánský kapitalismus, který dovedl Českou ekonomiku na samotné dno a dělnickou třídu do bídy a na samotný okraj společnosti. Pod jeho vedením došlo k propojení kriminálních živlů s ekonomikou a politikou. Cíleně byla likvidována ekonomická soběstačnost republiky ve výrobní sféře. Bylo zlikvidováno velmi dobře fungující a prosperující zemědělství, protože bylo nežádoucí konkurencí tomu německému. A dnes? Čumíme jak telata na nová vrata, když nám skokově zdražují potraviny a další věci. Podíváme-li se na korunu, tak to zdaleka není ta koruna, co kdysi bývala. Důvodem znehodnocení naší měny není jen devastace ekonomiky, ale i fakt, že devizové rezervy uložené ve zlatě těmi zlými komunisty v ČNB se rozplynuly. Zmizelo 100 tun měnového zlata! Kam se podělo za vlády taťky Klause a guvernéra ČNB Tošovského? To zlato patřilo českému národu!! Hodnota dnešní koruny je více méně imaginární a je značný rozdíl mezi hodnotou reálnou a tou deklarovanou. V burzovním měřítku je česká měna velmi zranitelná a chtěli-li by velcí burzovní hráči na trhu korunu zlikvidovat, tak to není až takový problém. Z tohoto důvodu není tedy moc rozumné, ukládat si své prostředky v korunách. To taťka Klaus ví velmi dobře.

Proklamace, jimiž ČNB zdůvodňuje svůj postup pří oslabení koruny, jsou zavádějící a mnoha případech nepodložené! V současnosti zapůsobil psychologický efekt obavy ze zdražování a lidé narychlo skupují elektroniku a jiné dovozové zboží. Lidé vyprazdňují své peněženky. To byl také cíl ČNB. Kdo na tomto vydělá nejvíc?? Samozřejmě zahraniční firmy a státu se zvýší příjem z DPH. Po naběhnutí nových cen nastane opět stagnace prodejů a po přelomu roku může snadno dojít i k propadu. Horší je však zdražování potravin, které díky zdevastovanému zemědělství státem ponesou na svých bedrech spotřebitelé! Je dnes všeobecně známo, že vepřové maso z 50% dovážíme. U této komodity bude tedy vlivem oslabení koruny zdražení velmi citelné, přičemž v minulosti byla ČR v tomto směru plně soběstačná. Záměrem vypichuji právě vepřové maso, i když se to týká i jiného sortimentu, protože právě u vepřového půjde o markantní rozdíl. Ceny masných výrobků vyskočily v řádu 10% už před zásahem ČNB a její špinavostí aplikovanou na občanech. O tom již bylo napsáno mnohé.

Chtěl bych jen upozornit, že celá věc má daleko hlubší kořeny sahající až 20 let nazpět. Že příčinou je zlodějská privatizace, chybějící ekonomicko-průmyslová strategie, záměrná devastace zemědělské prvovýroby a bezkoncepční agrární politika. Zjednodušeně řečeno – k čemu nám budou solární elektrárny stojící na kdysi orné půdě, když národ nebude mít co žrát. Toto v socialismu nebylo možné, protože zájmy jednotlivce nemohly mít přednost před zájmy společnosti. Ano v tomto byla politika komunistů nesvobodná. Žádný jednotlivec nemohl a nesměl upřednostnit svůj osobní zájem před potřebou společnosti. Tyto zcela základní principy byly panem Havlem a panem Klausem pobořeny. Nyní nám nezbývá nic jiného, než sklízet plody hloupé politiky postavené proti zájmům vlastního lidu.

To, co se děje, není náhodný akt ČNB, ale potvrzení výše uvedeného. Při této konstelaci by milý Václav neměl moc napadat ČNB, protože je to výsledný produkt především jeho politiky a ODS. V kontextu uvedeného jsou výroky pana Klause přehnaně drzé, bez špetky sebereflexe a uznání svého dílu viny. Tuto záležitost nelze vnímat jako jednotlivý krok, ale jako obraz určitého politického cyklu s ekonomickými dopady.

Rambousek

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Kauza Čapí hnízdo po volbách

12:17 Zdeněk Jemelík: Kauza Čapí hnízdo po volbách

Výsledek voleb do Evropského parlamentu je dalším dokladem, že selhalo trestní stíhání jako prostřed…