Oldřich Rambousek: Očkovat, nebo neočkovat?

29.03.2019 21:35

Nedělní otázky Václava Moravce obyčejným lidem zamotávají hlavu a ty minulé nám nedaly odpovědi na několik zásadních otázek. Ministr zdravotnictví Vojtěch, ale i Soňa Marková (KSČM) mluvili hezky, ale bohužel jenom o tom, co všichni víme. Oni ti vzdělaní lidé při svém vzdělání nevědí, čeho se lidé tak bojí?

Oldřich Rambousek: Očkovat, nebo neočkovat?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Žižkovská věž

Když položíme otázku, zda očkovat nebo ne, tak se jedná o velice špatně položenou otázku, protože nám nedává odpovědi na to, čím, koho, jak, kdy a za kolik. Očkování samo o sobě je jistě společensky přínosnou záležitostí, ovšem od dob socialismu se mnohé změnilo, a to bohužel k horšímu.

Za toho špatného socialismu bylo v Československu vymýceno mnoho a mnoho nemocí. Povětšinou se pracovalo s vakcínami, vyráběnými v naší domovině nebo v zemích takzvaného východního bloku. Nemoci, jako spalničky, neštovice, zarděnky, černý kašel, laryngitida a další, se postupně staly nemocemi takřka neznámými a nepamatuji z doby socialismu, kterou jsem zažil od roku 1969, aby se vyskytla nějaká epidemie. Výskyt tuberkulozy se stal doslova minimálním proti stavu za první republiky. Rakovina, ta byla a bude, ale tolik rakoviny, jako je dnes, nebylo ani náhodou. Zvláštní na tom všem je, že za těch zločinných komunistů lidé za žádné očkování neplatili a výroba vakcín byla tak říkajíc za hubičku, ale vakcíny současnosti jsou drahé jako prase a mnohé si lidé musí zaplatit ze svého, ačkoliv platí zdravotní pojištění. Ty dnešní vakcíny jsou samé hexa, pexa, mexa, supermoderní ze západu, ale jejich účinnost, tedy doba pokrytí, je proti těm špatným socialistickým vakcínám třetinová. Nemyslíte tedy, že je někde něco špatně?

Zvláštním případem je očkování mladých děvčat proti rakovině děložního čípku. Očkuje se látkami např. Cervarix, Gardasil a dalšími. V mnoha západoevropských zemích jsou tyto látky pro očkování zakázány, dokonce i v USA. U nás v naší zemi se těmito sračkami očkuje stále a to platí i pro další země východní Evropy. Jak je to možné? Je zvláštní, že se snažíme opičit po USA či po Německu v kdejaké kravině, ale v této zásadní věci ne! Nemá tato záležitost politicko-společenský kontext? Na to jste měli odpovídat, pane Moravče, Vojtěchu a paní Marková. To lidi děsí. Četl jsem několik studií o látkách Cervarix a Gardasil a dočetl jsem se, že sice mohou zabránit rakovině děložního čípku, ale na druhé straně zvyšují riziko jiných druhů rakoviny, a to Gardasil je za tučný příplatek.

Ony studie nebyly zpracovány v ČR, ale v USA, Německu, Francii a dalších zemích, a to renomovanými vakcinology, imunology a genetiky. Na západě tyto látky nesmějí lékaři očkovat, ale nás do toho lékaři nutí. Kdo zaručí, že svinstvo, jako je třeba Cervarix, se nebude podobat látkám na očkování proti spalničkám nebo černému kašli? Že by SÚKL? Kdo mu uvěří, když na západě jsou podobné vakcíny zakázány? Já tedy ne!

Ono by to vše mnoho mít politický podtext se společenskými dopady! Že by šlo o to zmršit naši mladou generaci, naše mladé dívky? Že by šlo to vnutit jim pod zdánlivě ušlechtilou záležitostí jed, který jim zkrátí či zničí život? Jde o to, aby se slovanská rasa člověka vyhubila na základě geneticky modifikovaných vakcín? Má slovanská rasa tu čest stát se obětí západních farmaceutických gigantů? Na toto máte odpovídat, paní Marková, máte říct lidem pravdu a neomílat všeobecné fráze.

Sám jsem se přesvědčil, jak se u nás očkuje. Můj prostřední syn byl očkován proti laryngitidě. Skončilo to zásahem záchranky a převozem do oblastní nemocnice Trutnov. Dusil se, až měl oči na vrch hlavy, a nechat to tak, tak by dnes možná nebyl. Navíc si ho na půli cesty mezi Dvorem Králové a Trutnovem v obci Výšinka překládali ze záchranky do záchranky jak pytel brambor, a to ještě v zimě.

Věřit tedy našemu zdravotnictví a politikům je na pováženou. No a pan Moravec je na obrazovce zadarmo drahý, když neumí poskládat otázky tak, aby se občan dozvěděl skutečně to, co potřebuje. Normální lidi totiž, pane Moravče, nezajímají vaše mainstreamové a předem domluvené žvásty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…