Oleg Gubin: Slavistický boss Tvrdík potvrzuje, jakým je pro klub rizikem

04.12.2017 7:36

Loni v létě jsem na tomto portálu okomentoval vstup Ing. Jaroslava Tvrdíka do čelné pozice v SK Slavia Praha, nejstaršího českého fotbalového klubu. Na základě dosavadních Tvrdíkových výsledků jako ministra obrany, generálního ředitele aerolinií nebo PR – manažera ČSSD v období předsednictví Jiřího Paroubka jsem Tvrdíkovo postavení označil za velké riziko pro Slavii. I tak byla sezóna 2016/17 pro Slavii mimořádně úspěšná – stala se vítězem české ligy před Viktorií Plzeň a AC Sparta, svým stálým rivalem.

Oleg Gubin: Slavistický boss Tvrdík potvrzuje, jakým je pro klub rizikem
Foto: Radim Panenka
Popisek: Jaroslav Tvrdík

Ročník 2017/18 je pro Slavii o poznání složitější. Přes několikeré zahraniční posily se klubu nepodařilo prosadit do Ligy mistrů. Na Slavii zbyla „jen“ Evropská liga UEFA. V této soutěži si zatím vede úspěšně: pokud 7. prosince doma v Edenu neprohraje s kazašským FC Astana, postoupí do jarní play – off.

Podstatně složitěji se pro Slavii vyvíjí domácí mistrovská soutěž. Zatím naprosto suverénně vede Viktoria Plzeň. Slavia je až třetí s tříbodovým odstupem za FC Olomouc. Dodejme, že vítěz ligy přímo postoupí do základní skupiny Ligy mistrů a i druhý v pořadí si může postup zajistit v předkole.

Vraťme se k Jaroslavu Tvrdíkovi. Po posledním soutěžním utkání Slavie v Jablonci (1 : 1, podle médií prý Slavia „zahodila“ dva body) se Tvrdík nechal slyšet, že je nutno hmotně výrazně sankcionovat realizační tým v čele s trenérem Jaroslavem Šilhavým, a to i s přihlédnutím k předchozí porážce Slavie 0 : 1 v Plzni. Tvrdíkovo prohlášení široce komentovala média, nejen bulvární, ale i seriózní. Spekulují, že pod trenérem se chvěje židle.

Co dodat? Vydat podobné prohlášení krátce před významným mezinárodním střetnutím je výrazem intelektuální úrovně slávistického bosse. Znovu potvrdil, jaké riziko pro svůj klub představuje.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …