P. J. Watson: Policie instaluje mikrofony zachycující křik žen

06.12.2017 7:34

Migrant, který na předměstí Stockholmu společně s 19 svými parťáky, taktéž migranty, znásilnil 30letou Švédku, sdělil policii, že to byla obrovská švanda.

P. J. Watson: Policie instaluje mikrofony zachycující křik žen
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

K incidentu došlo loni v létě v oblasti švédské metropole zvané Fittja. Brutální útok dvaceti mužů na jednu ženu se odehrál na schodišti jistého obytného domu, ale policie dokázala z dvacítky pachatelů identifikovat a zatknout jen pět. Všichni pocházeli buď ze Somálska, či z Iráku.

Znásilněná žena uvedla, že dříve, než ji násilnící vyvlekli do druhého poschodí domu, „diskutovali o tom, který z nich ji dostane k použití jako první". Nejdříve ji ohrožovali nožem a pak ji hlavou narazili na jeden ze schodů, takže na jistý čas ztratila vědomí. Když ho znovu nabyla, viděla kolem sebe rozhihňané muže, kteří za velkého smíchu a pobavení scénu jejího probíhajícího znásilňování natáčeli na své mobily.

Jeden ze švédských obyvatel domu, který v něm žije už 15 let a scénu znásilňování pozoroval, řekl, že neudělal nic, protože se prý už „naučil nic nevidět a nic neslyšet". A další osoba v domě označila za nechutnou nikoli pachatele, ale znásilněnou ženu. Násilníci totiž své sperma směřovali do jejích vlasů.

Podle soudkyně E. M., je tento případ nejstrašnější, který za 26 let své soudcovské praxe soudila.

Zatímco švédská mainstreamová média závažnost rok od roku stoupajících sexuálních útoků na ženy velkoryse přehlížejí, uvádí celá jedna polovina mladých Švédek, že se na ulicích necítí bezpečná. Útoky na ženy na hudebních festivalech stouply od roku 2015, kdy invaze migrantů do země začala, o celých 1000 procent, což vede pořadatele k vážným úvahám o tom, že mužům bude účast na těchto hudebních slavnostech napříště zakázána.

Ve městských ghetech, obývaných převážně migranty, instaluje policie mikrofony, schopné zachytit křik žen, které se ocitnou v ohrožení.

A tak, zatímco útoky na švédské ženy se pomalu dostávají mimo kontrolu úřadů, oznámila švédská vláda, že dávat slovo „uprchlíci" do uvozovek, je znakem nenávisti.

(vybral a přeložil Lubomír Man)

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.