Petice: Dopis k zabránění přijetí vládní novely zákona o veřejném zdraví, sněmovní tisk 1225/0

05.06.2021 20:11 | Komentář

Vážení poslanci, správci České Republiky, jako dosud ještě svobodný občan, spolumajitel České Republiky, Vás tímto žádám, abyste zabránili přijetí vládní novely zákona o veřejném zdraví, sněmovní tisk 1225/0.

Petice: Dopis k zabránění přijetí vládní novely zákona o veřejném zdraví, sněmovní tisk 1225/0
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Novela obsahuje zjevně protiústavní formulace a zásadním způsobem zasahuje do občanských práv a svobod, stanovených Ústavou a Listinou.

Novela vytváří skupinu občanů druhé kategorie, které je znemožněno požívat stejných práv jako by měli mít občané první kategorie.

Formulace některých paragrafů zmocňuje stát k nepřípustné kontrole a dává orgánům státu prostor k šikaně občanů ČR.

„Omezení účasti na veřejné nebo soukromé akci nebo vstupu do veřejnosti jinak přístupného prostoru včetně provozoven nebo jiných prostor, do nichž je vstup vázán na členství, úhradu nebo jinou podmínku tak, že jsou umožněny pouze fyzickým osobám, které pořadateli nebo organizátorovi akce nebo provozovateli nebo majiteli veřejnosti jinak přístupného prostoru nebo jimi pověřené osobě prokážou způsobem stanoveným mimořádným opatřením, že se podrobily očkování proti infekčnímu onemocnění nebo toto infekční onemocnění prodělaly nebo se podrobily testu nebo vyšetření na přítomnost původce infekčního onemocnění s negativním výsledkem.“

Tato formulace je absolutně nepřípustná. Na soukromou akci mi nikdo takovýmto způsobem nemůže odepřít vstup. Vstup do veřejného prostoru nemůže být takto omezen. Nelze akceptovat obecnou formulaci „infekční onemocnění“. To je také například žloutenka, HIV nebo tuberkuóza. Takto formulovaný paragraf dává státu neúměrné pravomoci k šikaně lidí. Stát může takto třeba vyžadovat očkování proti žloutence nebo testování na HIV nebo na seznam přidat jakékoliv jiné onemocnění, které se „stane infekčním“.

Prosím Vás, abyste si sáhli do svého svědomí, vzpomněli si na poslanecký slib, který jste skládali a jednali v zájmu občanů ČR a tuto novelu zamítli.

Tato novela je natolik závažná, že každý kdo bude hlasovat pro její schválení, není v následujících volbách volitelný.

Děkuji za Vaši pozornost a přeji Vám všem je to dobré.

Občan Miroslav Barčuk a dalších .... občanů České republiky, kteří připojili své podpisy.

Petentem petice se můžete stát ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …