Petice proti diskriminaci v České republice

24.03.2022 16:25

My, občané dodržující zákony, s pasy Běloruské republiky a Ruské federace, jsme přicestovali na území České republiky na základě víz, udělených za účelem převzetí biometrických dokladů po schválení žádosti o dlouhodobý pobyt podle informování zastupitelským úřadem ČR.

Petice proti diskriminaci v České republice
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

My, vysoce kvalifikovaní odborníci, členové jejich rodin, otcové, matky s malými dětmi, zaujímáme krajně negativní a odsuzující postoj k vojenské invazi Ruské federace na Ukrajinu. Nepodporujeme tyto trestní činy, protože jsou v rozporu s našimi názory a principy.

Jsme obyčejní lidé, kteří se dostali do situace, kdy se české úřady v souladu s usneseními vlády (č. 130 ze dne 25. února 2022 a č. 152 ze dne 2. března 2022) brání formálnímu ukončení řízení ve věci již schváleného povolení k pobytu, zejména: poskytnutí biometrických údajů a výdeje hotových biometrických průkazů, bez ohledu na to, že jsme vstoupili na území České republiky ještě před nebo těsně po začátku invaze. Tato situace bohužel fakticky přenáší na nás zodpovědnost za činy kriminálníků, kteří uchopili moc v naších zemích.

V této složité pro nás všechny situaci, žádáme Vás, úřady České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky a osobně předsedu vlády České republiky, o následující:

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26655 lidí

  1. Zvážit situaci každého z nás a přijmout změny, týkající se výše uvedených usnesení vlády tak, aby řízení o povolení k pobytu mohla být dokončena a aby mohly být vystaveny biometrické doklady.
  2. Do doby než bude přijato rozhodnutí, umožnit nám legálně pobývat na území ČR na základě Zákona o pobytu cizinců na území České republiky (§ 30 odst. 4).
  3. Zabránit důsledkům porušení lhůt pro přijetí rozhodnutí, a to pokračováním v posouzení žádostí občanů Běloruské republiky a Ruské federace a rozhodování o nich na individuálním základě.
  4. V průběhu posouzení jednotlivých žádostí se řídit výhradně normami českého a mezinárodního práva, zásadami demokracie a humanity, s vyloučením jakýchkoliv projevů diskriminace.

Doufáme v Vaši vstřícnost a podporu.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.