Petice proti odvolání ředitele Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod MUDr. Jaromíra Maška

20.02.2020 19:11

My, níže podepsaní, zásadně nesouhlasíme s rozhodnutím ministra zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adama Vojtěcha, MHA o odvolání ředitele Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod MUDr. Jaromíra Maška.

Petice proti odvolání ředitele Psychiatrické nemocnice Havlíčkův Brod MUDr. Jaromíra Maška
Foto: Archiv
Popisek: Psychiatrická nemocnice Havlíčkův Brod

Důvodem našeho nesouhlasu je fakt, že pan ředitel vedl více než čtrnáct let nemocnici tím nejlepším možným způsobem po stránce odborné, ekonomické i lidské a aktivně se podílel na průběhu reformy systému psychiatrické péče v České republice v rámci zákonných, personálních a finančních možností. Zásadně nesouhlasíme s oficiálními prohlášeními a argumenty ministra, kterými svůj krok zdůvodňuje. Navíc i informace o podpoře Psychiatrické společnosti při odvolání ředitele, kterou se ministerstvo prvotně zaštítilo, se ukázala jako nepravdivá. Psychiatrická společnost o jeho plánovaném odvolání předem vůbec nevěděla a tuto informaci se dozvěděla až z médií.

Žádáme proto ministra zdravotnictví o přehodnocení svého rozhodnutí, osobní setkání se zástupci zaměstnaců a především o očištění dobrého jména pana ředitele a celé nemocnice v médiích.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…