Petice proti povinnému zřizování datových schránek fyzickým osobám

30.10.2022 15:57

Statisícům občanů zřídí stát proti jejich vůli k 1. 1. 2023 datové schránky a bude je pod pohrůžkou drakonických postihů nutit tyto schránky povinně používat.

Petice proti povinnému zřizování datových schránek fyzickým osobám
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Vážení poslanci Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, statisícům občanů zřídí stát proti jejich vůli k 1. 1. 2023 datové schránky a bude je pod pohrůžkou drakonických postihů nutit tyto schránky povinně používat!

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí

Důrazně protestujeme proti takovémuto nedekmokratickému jednání a žádáme tímto Vás, poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, abyste nejpozději do 31. 12. 2022 uzákonili opět původní znění § 3 a § 4 odstavce 1, Zák. 300/2008 Sb. platné před změnou ze dne 1. 6. 2021. Původní znění zákona umožňuje zřízení datové schránky fyzických osob pouze na základě jejich osobní žádosti.

Nesouhlasíme s takovým jednáním státu, které by znemožnilo občanům svobodnou volbu způsobu, jakým bude probíhat komunikace mezí ním a státní správou. Dali jsme státu pro tuto komunikaci k dispozici adresu svého trvalého bydliště. Důrazně Vás tímto žádáme, zajistěte, aby stát užíval ke komunikaci tuto adresu! Nevnucujte nám násilně proti naší vůli jiné, např. digitální způsoby komunikace! Na takový nátlak nepřistoupíme. Jsme svobodní občané! Respektujte prosím naše práva.

Předem Vám za to děkujeme. Přijímáním zákonů omezujících možnosti svobodného rozhodování občanů byste významnou měrou rozdělovali a tím i destabilizovali společnost.

Budeme pečlivě sledovat Vaši reakci na naši žádost a v dalších volbách do Poslanecké sněmovny budeme volit takové politické strany a jejich představitele, kteří naší žádosti beze zbytku vyhoví.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …