Petice za důstojné zahájení adventu v Příbrami

07.11.2015 21:40

My, níže podepsaní, vyjadřujeme nesouhlas s avizovaným způsobem „tradičního zahájení adventu“ ve městě Příbram plánovaným na 26.11.2015.

Petice za důstojné zahájení adventu v Příbrami
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Žádáme tímto odpovědné osoby o přehodnocení navrhovaného programu a zajištění důstojnějšího průběhu akce, namísto plánované „adventní taškařice“ pod záštitou rádia Blaník. Ze samotného výběru interpretů soudíme, že dotyčný, který o tomto rozhodoval, nebyl zcela při smyslech. „Bííílá pěna“ a „Dlouhááá noc“ patří dle našeho mínění na jiné místo v jiný čas. Uspořádání akce v tomto duchu považujeme za hrubý plivanec do tváře odkazu učení Ježíše Krista, potažmo i všem křesťanským tradicím. Samo slovo „tradiční“ v názvu akce připravované městem působí absurdně.

Petice není adresná, nejsme si totiž jisti, kdo za rozhodnutím o uspořádání akce v tomto duchu stojí. Silně pochybujeme o jeho kompetenci takováto rozhodnutí vydávat a ptáme se, kdo je ten odpovědný úředník?

Dle zveřejněných informací kulturní komise města Příbram „...vyjádřila nesouhlas se způsobem uspořádání zahájení adventu ve spolupráci s rádiem Blaník...“. Jsme si jisti, že město Příbram je schopno zajistit akci takovéhoto rozsahu vlastními silami a způsobem přiměřenějším samotnému významu akce. Ve městě dlouhodobě působí například Komorní smíšený sbor dr. Vepřeka a mnohá další hudební tělesa, jejichž účast na akci by jistě byla vhodnější a duchaplnější. Navíc předpokládáme, že mají, na rozdíl od zamýšlených interpretů v repertoáru i adventní písně.

Deklarujeme, že netrpíme žádnou averzí vůči pí. Vondráčkové, skupině Argema či rádiu Blaník. Nicméně jejich účinkování nepovažujeme v kontextu akce za vhodné.

Petici můžete podepsat ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…