Petice za posunutí revitalizace Pražských náplavek na podzim 2018

05.04.2018 17:21

Touto peticí žádáme Magistrát hlavního města Prahy o odsunutí stavebních prací v rámci revitalizace Pražských náplavek na období po skončení letní sezóny 2018 (předpoklad podzim 2018).

Petice za posunutí revitalizace Pražských náplavek na podzim 2018
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Praha

Nevystupujeme proti projektu revitalizace jako takovému, nýbrž pouze proti naprosto nevhodně zvolenému termínu započetí této revitalizace. Původní termín rekonstrukce údajně nebyl dodržen z důvodu nutnosti dodržení všech termínů jednotlivých řízení. Nechápeme však, proč nyní není možné posunout samotnou revitalizaci na vhodnější období - tedy po skončení hlavní sezóny. Ačkoliv se má většina stavebních prací týkat především nábřežních zdí a kobek, tak je zcela jasné, že zrušení mnoha podniků situovaných v těchto místech bude mít za následek značné narušení či dokonce znemožnění návštěvy náplavek v dosavadním smyslu. Mnohokrát zmiňovaná nedostatečná kapacita především sociálních zařízení se dá jistě řešit  stejně jako doposud operativně - tedy přidáním mobilních toalet a jiných. V poslední době je navíc Praha v dosti podivném stavu rekonstrukčních a revitalizačních prací. Mnoho stavebních prací a omezení v dopravě přichází v naprosto nevhodné době a dalo by se říci že logickým plánováním termínů těchto stavebních prací se zřejmě na magistrátu nikdo nezabývá a Praha je tak doslova dušena "zpovykovanými" rozhodnutími paní primátorky. A v neposlední řadě tedy prakticky dojde ve výsledku i k uzavření veřejných kulturních a odpočinkových míst jako jsou například právě Pražské náplavky.

Petici můžete podesat ZDE.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…