Petice za upřednostnění objektivních skutečností v kauze Lukáše Nečesaného

20.04.2017 21:40

My, níže podepsaní, žádáme upřednostnění objektivních skutečností před nepřímými důkazy při dalším soudním projednávání kauzy Lukáše Nečesaného.

Petice za upřednostnění objektivních skutečností v kauze Lukáše Nečesaného
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Lukáš Nečesaný se šel přihlásit na policii jako svědek v souvislosti s přepadením kadeřnictví v Hořicích v roce 2013 a následně byl obviněn a odsouzen k 16 letům vězení, následně snížených na 13 let, za pokus o vraždu.

Ve prospěch nevinny Lukáše Nečesaného svědčí více objektivních faktů zásadního významu:

Vzorky DNA z krve na osm ulámaných nehtech poškozené paní kadeřnice zlomené při potyčce s útočníkem  patří prokazatelně jiné osobě než Lukáši Nečesanému.

Nebyly zjištěny žádné stopy krve poškozené na oděvu a botách a to i přesto, že bylo zajištěna řada těchto stop na zemi a na různých předmětech v okolí. Na oděvu, který měl na sobě a byl průkazně nevyprán, byli v místech (límeček, rukáv atd.) pouze staré krevní stopy shodné s DNA Lukáše Nečesaného. Sběr krevních stop byl prováděn metodou vějíře a v této souvislosti bylo zajištěno velké množství krevních stop, které by se musely nutně nacházet v případě viny i na oděvu a botách Lukáše Nečesaného.

Pachové stopy zjištěné dle pokynů pro vyšetřování - před ohledáním místa činu - se prokazatelně neshodují s pachem Lukáše Nečesaného. Byli nalezeny pachové stopy až při dodatečném ohledání místa činu (6 dní po přepadení!!) na předmětech, kterých se dle sdělení Lukáše Nečesaného sám jich nedotýkal a to až po kontaktu Lukáše Nečesaného s vyšetřovateli. Nebylo vysvětleno, jak se zde mohli ocitnout, pokud zde před ohledáním místa přítomny nebyly.

Níže uvedené video ze záznamu vyšetřování jasně ukazuje, že poškozená paní kadeřnice označila dvakrát po sobě jinou osobu jako podobnou útočníkovi (ve druhém videu naprosto zřetelně až rozzlobeně - s žádostí ať vyšetřovatel, který stále stránku s fotkou Lukáše Nečesaného nabízí, otočí stránku)

Lukáš Nečesaný byl dosouzen na základě pochybných důkazů a to především:

Náhlé změny svědectví poškozené paní kadeřnice, která znenadání poznala jako útočníka v kadeřnictví Lukáše Nečesaného.

Svědectví člověka, který ubodal svoji přítelkyni, Jiřího Fundy, objevující se až po propuštění Lukáše Nečesaného z vězení. Jiří Funda byla následně přeložen z vězení ve Valdicích do vězení v Ruzyni s mírnějším režimem než bylo stanoveno v rozsudku. Svědectví Jiřího Fundy zpochybnil odsouzený Juraj Horvath, který písemně uvedl, že se před ním Jiří Funda chlubil, že Lukaše Nečesaného obvinil, aby dostal nižši trest. Této skutečnosti nebyla věnována náležitá pozornost,t ak jako svědectví Jiřího Fundy.

Uvědomujeme si, jak velké trauma a poškození života člověka znamená, pokud je nevinný člověk odsouzen do vězení za pokus o vraždu. Jedná se i o bezpečnost před mocí justice každého z nás, vyjádřit svůj hlas, aby se situace odsouzení člověka bez prokazatelných důkazů nemohla opakovat. V této souvislosti žádáme o upřednostnění při dalším soudním projednávání výše uvedených  objektivních důkazů svědčících o nevinně Lukáše Nečesaného.

Stručný souhrn trestní věci - advokátní kancelář JUDr. Petr Dítě

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …