Petr Brandtner: Za návrat k normálu se bojuje i v Pardubicích

19.06.2021 8:52 | Komentář

Za necelý týden, v pátek 25. 6. se v Pardubicích uskuteční veřejná akce na podporu navrácení života dětí, škol a rodin do normálu, z něhož je vytrhla pandemie covidu a následná zmatená aktivita politických představitelů a hlavně médií, která v tom spatřovala příležitost vyrobit z této nepříjemné situace pouhou senzaci a tu pak donekonečna opakovat a šířit.

Petr Brandtner: Za návrat k normálu se bojuje i v Pardubicích
Foto: Archiv
Popisek: Ředitelé Ivan Semecký a Petr Vrána, iniciátoři akce

Věci se však mění, a na to reaguje tato iniciativa především rodičů, ředitelů a učitelů. Akce není prvoplánově protestní, spíše tvůrčí, a není spojena se žádnou existující politickou stranou ani hnutím.

Anketa

Vadí vám, že se Jaromír Jágr nechce nechat naočkovat proti covidu-19, protože prý má dostatek protilátek?

5%
88%
hlasovalo: 13336 lidí

Tomuto veřejnému setkání předcházely a ještě budou následovat menší poradní kruhy, kde se hledá řešení, jak se s aktuální situací vypořádat, co mohou dělat rodiče, jak mohou vystupovat ředitelé a učitelé v rámci svých škol. Hlavními tématy jsou – testování dětí, zakrývání dýchacích cest, očkování, domácí vzdělávání a komunitní školy, Ústava ČR, Listina základních práv a svobod, mezinárodní lidsko-právní smlouvy. Jasným cílem je spojení velkého počtu rodičů, jejichž hlas bude skutečně slyšet, když bude říkat, že nesouhlasí s nařízeními, která se dotýkají našich dětí. K akci jsme obdrželi tento, dá se říci, programový dokument:

„Vážení a milí, rodiče, prarodiče, učitelé, ředitelé, skauti, vy všichni, kteří pracujete a žijete s dětmi!

V poslední době se rozvolňují opatření, která na nás v posledním roce a půl velmi tvrdě dopadla. Zdánlivě to vypadá, že "pandemie" odeznívá a život se vrací do normálních kolejí.

V současné době, kdy se o žádné epidemii již nedá hovořit, neboť čísla nemocných neodpovídají ani zdaleka zákonnému vyhlášení pandemie, probíhají denně desetitisíce testů, stále se testují naše děti ve školách. A to i přesto, že výsledky testů jsou dlouhodobě téměř nulové. To vše jasně ukazuje, že atak sil, které stojí za touto situací, nebude polevovat, naopak. Zcela bezprecedentně dochází k rozdělování společnosti na očkované a na méněcenné občany druhé kategorie, kteří se odmítají stát obětmi očkovacího experimentu. Těm je omezována možnost cestování, návštěvy kulturních akcí, restaurací, prakticky všech veřejných míst. Existují reálné síly, které se snaží přimět všechny občany k naočkování, bez ohledu na jejich zdravotní kondici. Tuto snahu lze bez nadsázky popsat jako zločin proti lidskosti.

Naše děti, to nejcennější, co jako rodiče a společnost máme, se staly jasným cílem výše uvedených sil. Byla jim s krátkými přestávkami (téměř rok a půl!) zamezena možnost vzdělávání ve školách a byla nahrazena jakousi pseudo-výukou tzv. distanční, která snad vyhovovala jen těm nejasociálnějším z nich. Po opětovném otevření škol mohly do škol jen děti, které se nechaly testovat a podstupovaly často nedůstojné procedury ve školním prostředí, ředitelé a učitelé byli postaveni do nepříjemných rolí, jak se v poslední době ukazuje, protizákonně! Testování ve škole rozdělilo celou školskou obec, učitele, rodiče i děti, v mnoha školách vzniklo ducha devastující prostředí. Bohužel tato atmosféra přetrvává i nadále, mnozí rodiče i učitelé stále nedokáží ještě dnes dohlédnout a uvědomit si, o co se zde jedná.

Za několik dní začnou prázdniny, všichni si oddechnou a rozjedou se na dovolenou ve snaze zapomenout na nešťastné poslední měsíce.

Je třeba si však uvědomit, že média pracují dál a pokračují v podpoře provakcinačního nátlaku. Ozývají se jasné signály – požadavky očkovat naše děti, a to i malé na základních školách. Děti od šestnácti let již nebudou muset mít souhlas rodičů! Neuvěřitelné. Objevují se hlasy, že bez očkování nebudou moci děti navštěvovat školy. Mnoho lidí tomu ještě stále nechce věřit, ale snad už mají zkušenost, že stačí pár měsíců a neuvěřitelné věci se stávají skutečností!!!

Proto nesmíme zaspat, je třeba být bdělí, připraveni a rozhodnuti čelit tomuto útoku na základní práva nás a především našich dětí. Je třeba se postavit na obranu našeho právního řádu a říci jasné ne snahám, které zcela evidentně porušují Ústavu naší země i Listinu práv a svobod člověka, je třeba chránit naše děti, to nejcennější, co máme, hájit jejich svobodu a práva na bezpodmínečné vzdělání a hlavně zdraví. Zdraví, které jim zajistí život v laskavém a tvůrčím prostředí, to nedokážou jakési pochybné vakcíny.

Na podporu těchto snah si vás dovolujeme pozvat v pátek 25.6. od 17 hodin do pardubického parku Na Špici na celostátní setkání rodičů, kantorů a lidí, kteří vnímají nebezpečné útoky farmaceuticko-politických sil. Z úst odborníků z řad zdravotníků a právníků se budeme moci dovědět o současné situaci víc. Promluví i ředitelé škol, kantoři a další... Vezměte děti s sebou. Přijďte si s námi i zazpívat a poradit se jak dál.

Těšíme se na vás!

Kruhy rodičů ČR ZDE, ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…